Havaalanı Fındık Harmanı Alanı Oldu - Son Dakika
Güncel

Havaalanı Fındık Harmanı Alanı Oldu

Havaalanı Fındık Harmanı Alanı Oldu

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde 1986 yılında temeli atılan ancak tamamlanamayan havaalanı pisti bu yıl da üreticiler tarafından fındık kurutma alanı olarak kullanılıyor.1986 yılında inşaatına başlanan Ünye Havaalanı, 1800 metre uzunluğunda ve 30 metre...

24.08.2013 13:08

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde 1986 yılında temeli atılan ancak tamamlanamayan havaalanı pisti bu yıl da üreticiler tarafından fındık kurutma alanı olarak kullanılıyor.

1986 yılında inşaatına başlanan Ünye Havaalanı, 1800 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğinde pisti inşa edildikten sonra ödenek yetersizliğinden tamamlanamadı. 1988 yılında da 49 yıllığına kullanımı Türk Hava Kurumu'na (THK) devredildi. Yaklaşık 400 dönümlük havaalanı arazisi, yöre sakinleri tarafından yıllardır çeşitli amaçlarla kullanılıyor. Fındık üreticileri de havaalanı pistinde her yıl fındık kurutuyor.

Havaalanı pistinin zemininin beton olmasının fındık harmanı için oldukça elverişli olduğunu söyleyen üretici Mehmet Maral, yaklaşık 15 ton fındık ürettiğini ve 5 yıldır fındığını kullanılmayan havaalanında kuruttuğunu söyledi. Maral, "Burada 5 senedir fındık kurutuyorum. Her şey güzel ama buranın amacına uygun kullanılmasını isterdim. Havacılık Meslek Yüksek Okulu'nun buraya açılması düşünülüyormuş. Bu düşünce bir an evvel gerçekleşsin, biz fındığımızı kurutacak yer her zaman buluruz. Yeter ki burası yapılış amacına uygun kullanılsın" dedi.

Normal şartlarda birkaç haftada kuruttukları fındığı havaalanında 2 günde kuruttuklarını belirten Mehmet Maral, "Hava güneşli olduğu zaman 2 günde kuruyor. Diğer yerlerde çadırla haftalarca uğraştığımız kurutma işlemini burada 2 günde gerçekleştiriyoruz. Ben burada yıllardır fındık kurutuyorum ve çok rahat ediyorum" diye konuştu. - Ordu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Havaalanı Fındık Harmanı Alanı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement