Ordu'nun Ünye ilçesinde yapımına 1987 yılında başlanan ve yarım kalan havaalanı, her yıl olduğu gibi bu yıl da fındık harmanı olarak kullanılıyor. 25 yıldır uçakların inip kalkması beklenen havaalanı çoğu zaman ineklerin otlak yeri, fındık hasat döneminde ise harman görevini yapıyor.
Ordu'nun Ünye İlçesi'nde 1987 yılında temeli atılan ve 1991 yılında ilk uçağın indiği Ünye Havaalanı kaderine terk edildi. Zamanın Sanayi ve Ticaret Bakanı olan ANAP Ordu Milletvekili Şükrü Yürür'ün girişimleriyle başlatılan havaalanında bin 100 metre uzunluğunda bir pist yapıldı. İlk etapta pervaneli uçakların inip kalkacağı stol tipi bir havaalanı olarak başlanan çalışmanın, zaman içinde büyütülerek uluslararası boyutlara taşınması hedeflendi. Pistin yapılmasının ardından hiçbir alt yapı çalışması gerçekleşmeyince ve zamanın siyasi tartışmaları içerisinde konu gündemini yitirince, Ünye'ye havaalanı yapılması fikri sürekli askıya alındı.
FINDIK ÜRETİCİLERİNE HARMAN
Yıllardır atıl vaziyette bekleyen ve milyon dolarlık yatırım yapılan Ünye Havaalanı, artık fındık üreticileri tarafından fındık kurutmak için harman olarak kullanılıyor. Havaalanında fındığın erken kuruduğunu belirten Volkan Özdemir, "Her sene fındık topluyoruz ve 1-2 ton fındığımızı havaalanına getiriyoruz. Daha temiz düzenli ve erken kuruyor. Beton üzerinde fındık kurutmak toprak üzerinde fındık kurutmaktan her zaman daha iyi. Havaalanında fındık kurutmak güzel bir duygu. Sıcak oluyor burası hatta yanıyoruz ama o kadar olacak" dedi.
Havaalanın da fındık kurutmanın mantıksız olduğunu da belirten Volkan Özdemir, "Bunca yatırımın fındık kurutmak için kullanılması mantıksız bir şey. Devlet o kadar masraf etmiş havaalanı yapmış, köylülerde buraya gelip fındığını kurutuyor. Bu şekilde değil de devlet fındık kurutmak için ayrı bir yer yapsaydı ve günlük kiraya verip başına bekçi koysaydı çok daha iyi olurdu" dedi. - ORDU
Son Dakika › Güncel › Havalanı, Fındık Harmanı Oldu - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?