Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kadın ve Toplum Uygulama ve Araştırma Merkezi (OKTAM) tarafından hazırlanan, Roman mahallelerinde yaşayan kadınların istihdama kazandırılması için yürütülen projenin ilk etabına katılanlara sertifikaları verildi. Canik ilçesindeki Canik Yavuz Selim Gençlik Kültür Sanat Eğitim ve Spor Derneğinde düzenlenen sertifika töreninde konuşan OMÜ öğretim üyesi ve proje yürütücüsü Prof. Dr. İlknur Avcı, Roman kadınların meslek edinmelerini sağlamak ve istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla yürüttükleri projenin eğitim aşamasının tamamlandığını söyledi.
Avcı, proje kapsamında, 15-45 yaş aralığındaki toplam 50 Roman kadınlara, hasta ve yaşlı refakatçiliği, konut ve iş yeri temizliği, hijyen kursları verildiğini belirterek, "Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali iş birliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı'nın İnsan Kaynaklarını Geliştirme bileşeni altında Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı kapsamında hazırladığımız Hayatımız Roman projesinin ilk eğitimlerine katılarak tamamlayan 15 kursiyere sertifikalarını verdik. Projemize AB hibe fonları destek veriyor. Ayrıca Almanya ve Çekya'daki Roman dernekleri de projenin sosyal paydaşlarımız .İki yıl sürecek projemizin eğitim kısmını tamamladık. Daha sonra bu kişilerin istihdama kazandırılmaları için çalışma yapacağız." diye konuştu.
Sertifika törenine katılan Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hamza Aygün, Proje Eğitim Koordinatörü Doç.Dr. Hatice Kumcağız ve Canik Yavuz Selim Gençlik, Kültür, Sanat, Eğitim ve Spor Derneği Başkanı Kemal Şutşut ile davetliler katıldı.
Son Dakika › Güncel › Hayatımız Roman' Projesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?