Hazreti Hüseyin'in Şehit Edilişinin 1374. Yıl Dönümü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Hazreti Hüseyin'in Şehit Edilişinin 1374. Yıl Dönümü

Hazreti Hüseyin\'in Şehit Edilişinin 1374. Yıl Dönümü
16.11.2013 13:16

Ataşehir'deki Mimar Sinan Camisi'nde etkinlik düzenlendi

Ataşehir'deki Mimar Sinan Camisi'nde Hazreti Hüseyin'in şehit edilişinin 1374. yılı nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Mimar Sinan Camisi Çocuk Kulübü'nce caminin konferans salonunda düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin okunmasıyla başladı.

Kerbela olayının anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından Mimar Sinan Camisi Çocuk Kulübü Tiyatro Grubu, gösteri sundu.

Mimar Sinan Camisi Koordinatörü Okan Kahraman, etkinlikte yaptığı konuşmada, Hz. Hüseyin'in şehit edilişinin genelde ağlamakla gündeme geldiğini ifade ederek, "Onu ağlayarak anmak  değil, anlamak gerekir" dedi.

Kahraman, Hz. Hüseyin'e ağlayanların çoğunluğunun, Küfe'de Hz. Hüseyin'in şehit edilişini seyrettiğini, Yezit'in tarafında kılıç salladığını dile getirerek, "Hz. Hüseyin ise ahde vefanın en büyük örneğini Küfelilerin daveti üzerine gittiği Kerbela'da Fetih Suresi'nin 10. ayetini okuyarak verdi. Hz. Hüseyin, zalime ve zulme başkaldırının da bir örneğidir" ifadelerini kullandı.

Etkinliğin sonunda bin kişiye aşure dağıtıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hazreti Hüseyin'in Şehit Edilişinin 1374. Yıl Dönümü - Son Dakika


Advertisement