"Hedefimiz, ülkemizi uluslararası arenada temsil etmek" - - Son Dakika
Güncel

"Hedefimiz, ülkemizi uluslararası arenada temsil etmek" -

"Hedefimiz, ülkemizi uluslararası arenada temsil etmek" -

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanı Ömer Kalkan, "Daha çok kulüp ve daha çok sporcu ile ülkemizi uluslararası arenada temsil etmeyi hedefliyoruz" dedi.

02.02.2014 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanı Ömer Kalkan, "Daha çok kulüp ve daha çok sporcu ile ülkemizi uluslararası arenada temsil etmeyi hedefliyoruz" dedi.

"8. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kış Spor Oyunları" için kentte bulunan Kalkan, AA muhabirine yürütülen sportif çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Kalkan, 14 ilden 218 sporcu, hakem ve yardımcı personelin katılımı ile kış oyunları organizasyonun Muş'ta başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtti.

Kalkan, sporun gelişimi için özverili bir çalışma sergilediklerini, bakanlıkları tarafından "Ulusal Gençlik Spor Politikası Belgesi"nin yayınlandığını anımsatarak, ulusal politika programı doğrultusunda çok sayıda spor tesisinin hizmete girdiğini kaydetti.

Bakanlıkça ayrıca 789 tesis açılışının planlandığını, bir kısmının açıldığını, bir kısmının ise yatırımlarının devam ettiğini anlatan Kalkan, şöyle konuştu:

"Gençliğimizi çok önemsiyoruz. Şu anda 50'nin üzerinde gençlik merkezi faaliyete giriyor. 500 ve bin kişilik kapalı spor salonlarının çalışmaları devam ediyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerimiz başta olmak üzere ülkemizin tamamını kapsayacak yatırım politikaları gerçekleştirilmektedir. Bunların dışında ülkemizde kış sporlarını geliştirmeye çalışıyoruz. Olimpiyatları hedeflediğimizden dolayı Türkiye olimpiyat hazırlık merkezleri devreye girdi. Bu kapsamda yaz oyunlarında 20 ilimizde olimpiyat hazırlık merkezleri faaliyete geçti. Hem spor tesisi yatırımları, eğitim programları, hem de olimpiyata hazırlık süreçleri bakımından yoğun bir çalışma temposu içerisindeyiz. İnşallah daha çok kulüp ve daha çok sporcu ile ülkemizi uluslararası arenada temsil etmeyi hedefliyoruz."

- Ulusal Yetenek Taraması Projesi

Okullardaki sportif faaliyetlerin 2010'dan bu yana Spor Genel Müdürlüğü üzerinden yapıldığını aktaran Kalkan, bunun dışında Anadolu Yıldızlar Ligi'nde 10 spor branşında, 20 bine yakın sporcuyu müsabaka yapar hale getirmeyi planlıyoruz. Bu da ülkemizde spor alanında çok önemli ve büyük bir hareketlilik getirecek" dedi.

Kalkan, tüm üniversitelerde de farklı branşlarda sportif faaliyetler yürütüldüğünü ifade ederek, Ulusal Yetenek Taraması Projesi kapsamında, 6 milyon gencin yetenek taramasından geçirilerek spora yönlendirilmesinin hedeflendiğini bildirdi.

Bu sporcuların olimpiyata hazırlık merkezlerine alacaklarını belirten Kalkan, "Gençlerimizi bu merkezlerde değerlendirerek ülkemizi uluslararası sportif faaliyetlerde temsil edecek seviyelere ulaştırmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Hedefimiz, ülkemizi uluslararası arenada temsil etmek' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement