"Hedeflerinizi ve Hayallerinizi Belirleyin" - Son Dakika
Güncel

"Hedeflerinizi ve Hayallerinizi Belirleyin"

"Hedeflerinizi ve Hayallerinizi Belirleyin"

Kartepe Belediyesi tarafınca düzenlenen eğitim konferanslarında Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Sıtkı Arslanhan ilçe halkı ile buluştu.

15.05.2012 10:37  Güncelleme: 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arslanhan, iki oturum halinde verdiği seminerlerde "Aile içi iletişim, Çocuğun başarısında anne ve babanın rolü ve Moral motivasyon" konularını ele aldı. Topluma karşı sosyal sorumluluk bilinciyle düzenlenen seminerlerde aileleri ve öğrencileri farklı bakış açılarıyla etkileyen Arslanhan, gençlere hedeflerini ve hayallerini belirlemeleri gerekliliğini anlatırken Karmek kurslarına eğitim alan bayanlara verdiği seminerde de aile içi iletişimin önemine değindi.

Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Arslanhan, Kartepe'de sabah oturumunda Suadiye Kültür Merkezi'nde Karmek kurslarına katılan bayanlara bir araya geldi. Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın da katılım sağladığı seminerde Arslanhan, Aile içi iletişimde önemli bilgileri paylaştı. Arslanhan, "Aile içinde bireyler birbirleriyle konuşmaz oldular. Anne dizilerle, çocuklar bilgisayar ve telefonlarla, babalar da kahvelerde yaşam sürdürür hale geldi.

Akrabalarla ilişkileri kestik. Kısacası yabancılaşıyoruz ama artık buna dur demek lazım. Aile içerisinde zaman zaman telefonlarınızı, bilgisayarları, televizyonlarınızı kapatın. Ailenizle sık sık yürüyüşlere çıkın, yemek yerken konuşun. Evinde internet olan aileler sürekli internete giriyorsa evliliklerini Allah rahmet eylesin. Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre boşanmak isteyen 10 çiftten 7'sinin boşanma sebebi birbirlerinden bulamadığı ilgiyi sanal alemdeki tuzak, ne olduğu belli olmayan ilişkilerden bulduğunu zannederek yuvasını dağıtıyor" dedi. Aslanhan, bu milletin aile hayatının yok edilmesi için bin bir türlü tuzak kurulduğunu söylediği seminerde, "Malesef çocuklarımız mutfaktan bir bardak suyu getirmeye, evdeki çöpü atmaya aciz hale geldiler. Anne babalar çocuklarının hizmetçisi konumuna büründüler. Çocuklarımızın dersleri ve okulu ile ilgilendiğimiz kadar onların ahlak, vicdan, terbiye, kimlik, karakter, kültür, örf, adet ve inancıyla da ilgilenmemiz gerekir. Anneler, babalar uyutuluyoruz, lütfen uyanın" diye konuştu. Seminer sonunda Başkan Karabalık katılımcılara çiçek vererek Anneler Günlerini kutladı.

Öğleden sonra öğrencilerle Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde buluşan Sıtkı Aslanhan, gençlere başarılı bir hayatın formüllerini sundu. Arslanhan, "Başarı için iki madde çok önemlidir. İnanmak ve bedel ödemek. Belirlenen hedefe inanmak, bizi başarı yoluna çıkarır. Bu yolun sonundaki hedefe ulaşmak için ise gerekli emeği harcamalı, yani bedel ödemeliyiz. Bu hedefe yürürken önümüze çıkan bütün engelleri aşacak kadar inanıp inanmadığımızı kendimize sormalıyız. Gecenin saat birinde, ders kitaplarınızın üzerinde alın terinizi akıtmıyorsanız başarı hayaldir. Sihirli dizilerdeki gibi kolay değil hayat. Ders çalışmanın önündeki televizyon, internet, cep telefonu gibi engelleri kaldırmalıyız" dedi. Gençlere hedefleriniz ve hayallerinizi belirleyin diyen Arslanhan, "Ülke olarak gençlerimizin potansiyelini ve kıymetini bilmeliyiz.

Avrupa'da genç nüfus oranı hızla düşmektedir. Avrupa'da 2020'de her iki kişiden biri 60 yaşın üzerinde olacak. Bizde ise müthiş bir genç nüfus potansiyeli var. Bundan çekindikleri için bu ülkenin gençlerini televole kültürüyle yetiştirmemizi sağlamaya çalışıyorlar. Gençler dünya sizi bekliyor. 8 yıl sonra Avrupa ve dünyada sizin gibi genç nesil olmayacağı için şimdiden hedefleriniz ve hayalleriniz belirleyin. Büyük hedeflere sahip olun. Bu hedeflere de kendi değerlerine sahip çıkan gençler ulaşacaktır" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Hedeflerinizi ve Hayallerinizi Belirleyin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement