Hema, Amasra Kalesi'nin Restorasyonuna Talip - Son Dakika
Güncel

Hema, Amasra Kalesi'nin Restorasyonuna Talip

Hema, Amasra Kalesi\'nin Restorasyonuna Talip

Bartın'ın Amasra İlçesi'nde kömür ocağı çalışmalarını sürdüren Hema Endüstri, duvarları ve burçlarında çatlaklar oluşan Amasra Kalesi'nin restorasyonuna talip oldu.

06.01.2013 14:18

Bartın'ın Amasra İlçesi'nde kömür ocağı çalışmalarını sürdüren Hema Endüstri, duvarları ve burçlarında çatlaklar oluşan Amasra Kalesi'nin restorasyonuna talip oldu.

Hattat Holding'e bağlı Hema Endüstri A.Ş., Roma döneminde yapılan Amasra Kalesi'nin duvarları ve burçlarında oluşan çatlaklarla ilgili haberler üzerine harekete geçti. Hattat Holding Enerji Grubu Genel Müdür Yardımcısı Selim Şenkal, Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat'ın kaleyle ilgili haberleri televizyonda izledikten sonra Amasra'ya gelerek Amasra Belediye Başkanı CHP'li Emin Timur'la görüşerek, kalenin restorasyonunu yapabileceklerini söylediğini açıkladı.

Mehmet Hattat'ın kaleyi gezdiğini belirten Selim Şenkal, şöyle konuştu:

"Burada Amasra Kalesi ile ilgili bilgiler alarak, kalenin surlarını gezdik. Daha sonra, Amasra Belediye Başkanı Emin Timur'la görüşerek, teknik bilgiler aldık. Sayın Hattat, Başkan Timur'a kalenin restorasyonunu Hattat Enerji Grubu'nun üstlenebileceğini ve bundan da mutluluk duyacağını belirtti. Sonra belediyenin restorasyon çalışmalarıyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bir yazışması oldu. Şu anda biz, Amasra Belediye Başkanlığı'ndan ya da Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan bir davet bekliyoruz. Sonuç olarak Amasra Kalesi'nin surlarının onarımını yapmak istiyoruz. Çünkü biz de burada yaşıyoruz, biz de tarihi kalemizin güzel bir görüntüye kavuşmasını arzu ediyoruz. Eski kültürün yok olmamasını bu değerlerimizin bizden sonraki nesillere, kalması için elimizden geleni yapacağız." - Bartın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hema, Amasra Kalesi'nin Restorasyonuna Talip - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement