Hollanda Senatosu'nda Başkanlık Seçimi - Son Dakika
Güncel

Hollanda Senatosu'nda Başkanlık Seçimi

Hollanda Senatosu\'nda Başkanlık Seçimi

Başkanlığa koalisyonun büyük ortağı Liberal Parti'den Knol seçildi

02.07.2013 23:32

Hollanda'da iki hafta önce koalisyonun büyük ortağı Liberal Partili (VVD) Fred de Graaf'ın istifasıyla boşalan parlamentonun üst kanadı Senato'nun başkanlığına aynı partiden Ankie Broekers Knol seçildi.

Senato'da yapılan seçimde yeni başkan, 3. tur oylamanın sonunda belli oldu.

Knol, İşçi Partisi'nden (PvdA) Guusje Ter Horst ve Marijke Linthorst ile Hristiyan Demokratlar Birliği'nden (CDA) Hans Franken'le yarıştığı seçimde, 3. turda kullanılan 71 geçerli oyun 41'ini alarak başkanlık koltuğuna oturmaya hak kazandı

Seçim sonunda teşekkür konuşması yapan Knol, başkanlık görevine seçildiği için mutlu olduğunu belirterek, görevini en iyi şekilde yerine getirmek için çaba göstereceğini söyledi.

-Senato'daki denge koalisyon hükümetini yakından ilgilendiriyor

Eski Senato Başkanı Fred de Graaf, 30 Nisan'daki taht değişikliği töreni sırasında Kral Willem Alexander'a eşlik eden parlamenter grubunda aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders'a bilinçli olarak yer vermediği yönündeki eleştiriler üzerine 18 Haziran'da istifa etmişti.

Parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi'nden geçen kanunları onaylama yetkisine sahip Senato'daki mevcut üye dağılımı, VVD ile PvdA'dan oluşan koalisyon hükümetini yakından ilgilendiriyor. İki parti 75 sandalyeli Senato'da 30 üyeye sahip. Bu yüzden iktidarın çıkardığı yasaların Senato'dan geçmesi muhalefet partilerinin desteğine bağlı. - Hollanda

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hollanda Senatosu'nda Başkanlık Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement