Hsyk Yaz Kararnamesi(2): Kck Davasına Bakan Yılmaz İzmir'e Atandı - Son Dakika
Güncel

Hsyk Yaz Kararnamesi(2): Kck Davasına Bakan Yılmaz İzmir'e Atandı

Hsyk Yaz Kararnamesi(2): Kck Davasına Bakan Yılmaz İzmir\'e Atandı

2 bin 335 hakim ve savcının görev yerini değiştiren Yaz Kararnamesi yayınlandı.

13.06.2012 20:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2 bin 335 hakim ve savcının görev yerini değiştiren Yaz Kararnamesi yayınlandı. KCK Davasına Bakan Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Menderes Yılmaz, İzmir Hakimliği'ne atandı.

2012 Yılı Adli Yargı Yaz Kararnamesi HSYK'nın internet sitesinden yapılan açıklama ile duyuruldu. HSYK'nın aldığı karar uyarınca, bundan sonra yalnızca yaz kararnamesi ile atama yapılacağından, sonbahar da atanacak 400 kişi de bu kararnamede yer aldı.

HSYK'nın Yaz Kararnamesi'nde Şike soruşturmasına bakan Savcı Mehmet Berk, Küçükçekmece Başsavcı Vekili oldu. Berk'in yanı sıra iki savcının daha özel yetkileri alındı. Ergenekon Savcısı Cihan Kansız ve Balyoz Savcısı Savaş Kırbaş İstanbul Başsavcı Vekili oldu. Dink davasının hakimi Rüstem Eryılmaz, 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevinden alındı. Eryılmaz, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı oldu. YARGI-SEN Başkanlığı görevini yürütürken İstanbul Hakimliği'ne atanan Ömer Faruk Eminağaoğlu ise Yaz Kararnamesi ile Çankırı Hakimliği'ne atandı. KCK Davasına Bakan Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Menderes Yılmaz, İzmir Hakimliği'ne atandı.

Ergenekon, Şike davalarına bakan Özel Görevli İstanbul Hakimleri Yakup Hakan Günay, Mehmet Ekinci ve Metin Özçelik, Özel Görevli İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na yükseltildi. Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Selahaddin Menteş Adana Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na atandı. (ANKA/SON)

(YE/ÖZK) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Hsyk Yaz Kararnamesi(2): Kck Davasına Bakan Yılmaz İzmir'e Atandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement