Hudut Olayları - Son Dakika
Güncel

Hudut Olayları

Hudut Olayları

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Türkiye’den Suriye’ye araçla geçmeye çalışan biri Türk diğeri Suriye vatandaşı iki kişinin yaralı ele geçirildiği bildirildi.

29.07.2013 15:32  Güncelleme: 16:18

Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye'den Suriye'ye araçla geçmeye çalışan biri Türk diğeri Suriye vatandaşı iki kişinin açılan uyarı ateşi neticesinde yaralı ele geçirildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yapılan açıklamada, 26 Temmuz'da, televizyon kanalında düzenlenen programda konuşmacı tarafından yapılan iddianın incelendiği belirtilerek, 1'inci Hudut Alayı Şimşek Hudut Karakolu sorumluluk sahasında kaçakçılık faaliyetlerinin yoğun bir şekilde yaşanması üzerine bölgede kaçakçılığı engellemek maksadıyla; 13 kilometre uzunluğunda 2x2 metrelik bir hendek açıldığı, 1,2 kilometre uzunluğunda 2 metre yüksekliğinde perde beton duvar yapıldığı kaydedildi.

Bölgenin personel ve zırhlı araçlarla takviye edildiği vurgulanan açıklamada, alınan bu tedbirlerin, kaçakçılık faaliyeti yapan şahıslar üzerinde olumsuz etki yarattığına dikkati çekildi.

Açıklamada, anılan bölgede 23 Temmuz'da bir vatandaşın, 25 Temmuz'da da Suriye uyruklu bir şahsın Türkiye'den Suriye'ye araçla geçmeye çalışırken açılan uyarı ateşi neticesinde yaralı ele geçirildiği aktarıldı.

İstihbarat kaynaklarından alınan bilgi neticesinde 25 Temmuz'da Tahtalı, Doğançay ve Duruca köylerinden kaçakçılık yapan bazı şahısların Şimşek Hudut Karakolu bölgesinde toplanarak olay çıkaracakları bilgisi alındığı anlatılan açıklamada, bunun üzerine, bölgede toplanan 150-200 kişilik bir grubun zırhlı araçlarla ve mevcut personelle kontrol altına alındığına işaret edildi.

Açıklamada, 1'inci Hudut Alay Komutanının yaptığı konuşma üzerine toplanan kalabalığın olaysız şekilde dağıldığı bildirilerek, olaya sebebiyet veren şahısların Suriye değil Türk vatandaşı olduğu ve bu şahıslar hakkında da suç duyurusunda bulunulduğu bilgisi verildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hudut Olayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement