Hukukçular Birliği: "10. Genelkurmay Başkanı Erdelhun'un İtibarı İade Edilsin" - Son Dakika
Güncel

Hukukçular Birliği: "10. Genelkurmay Başkanı Erdelhun'un İtibarı İade Edilsin"

Hukukçular Birliği: "10. Genelkurmay Başkanı Erdelhun\'un İtibarı İade Edilsin"

Hukukçular Birliği Vakfı, 10.Genelkurmay Başkanı Orgeneral Rüştü Erdelhun'un itibarının TBMM tarafından iade edilmesini istedi.

12.06.2012 15:51

Hukukçular Birliği Vakfı, 10. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Rüştü Erdelhun'un itibarının TBMM tarafından iade edilmesini istedi.

Hukukçular Birliği Vakfı, Erdelhun'un itibarının iade edilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na dilekçe sundu. Vakıf, dilekçesinde Erdelhun'un itibarının TBMM'ce özel bir kanunla iade edilmesini isteyerek, bu durumun demokrasinin devamlılığı açısından önem arz ettiği belirtildi. Erdelhun'un sözlerine atıfta da bulunulan dilekçede, "Yüksek makamlarda bulunmuş, kaderin hükmüne rıza göstererek sade bir vatandaş gibi devlet tören ve mezarlığı yerine milletin arasında ebediyete göçüp giden Rüştü Erdelhun'un milli iradeye sahip çıkması gibi milli iradenin de bu gün eski Genelkurmay Başkanını manevi şahsına sahip çıkması gerektiği kanaatindeyiz" denildi. Erdelhun'un duruşunun Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları için de örnek olacak nitelikte olduğunun kaydedildiği dilekçede, şu değerlendirmeler yer aldı:

"Silahlı Kuvvetler, emanetin hakiki sahibi milletine karşı elindeki üstün silah gücünü kullanarak gayri meşru bir şekilde otoriteyi ele geçirebildiği tarihi bir vakıadır. Rüştü Erdelhun'un samimi olarak ifade ettiği gibi bu vakıalar, milletin hiçbir zaman faydasına olmamış, ardından da yıkım ve birçok sorun bırakmıştır, "egemenliğin gerçek sahibinin milli iradenin olduğu ilkesi'nin tarihi ve örnek bir temsilcilerinden ve hukuksuz 27 Mayıs darbesinin mağduru olan siviller gibi TSK"nın 10. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Rüştü Erdelhun'un da itibarının özel bir kanunla iadesini hukukun üstünlüğüne inan bizler TBMM'den saygıyla arz ediyoruz." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Hukukçular Birliği: '10. Genelkurmay Başkanı Erdelhun'un İtibarı İade Edilsin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement