Hukukçular Birliği Vakfı: Sosyal Barış İçin Vakfımızın Önerisi Kısmi Af - Son Dakika
Güncel

Hukukçular Birliği Vakfı: Sosyal Barış İçin Vakfımızın Önerisi Kısmi Af

Hukukçular Birliği Vakfı: Sosyal Barış İçin Vakfımızın Önerisi Kısmi Af

Hukukçular Birliği Vakfı, yeniden yargılama tartışmaları ile yargılamanın farklı mahkemeler tarafından yapılmasının önerildiğini belirterek, "Bu durum hukukun temel ilkelerinden olan kesin hüküm ve tabii hakim ilmelerine uygun değildir.

07.01.2014 12:44

Hukukçular Birliği Vakfı, yeniden yargılama tartışmaları ile yargılamanın farklı mahkemeler tarafından yapılmasının önerildiğini belirterek, "Bu durum hukukun temel ilkelerinden olan kesin hüküm ve tabii hakim ilmelerine uygun değildir. Sosyal barış için vakfımızın önerisi ise kısmi aftır" dedi.

Hukukçular Birliği Vakfı, yeniden yargılanma konusunda yazılı açıklama yaptı. Yeniden yargılamanın iade-i muhakeme olmadığının belirtildiği açıklamada, yargılamanın iadesinin belli şartlar varsa aynı mahkeme tarafından dosya yönünden ele alınarak yapıldığı ifade edildi. Yeniden yargılama tartışmaları ile yargılamanın farklı mahkemeler tarafından yapılmasının önerildiğinin kaydedildiği açıklamada "Bu durum hukukun temel ilkelerinden olan kesin hüküm ve tabii hakim ilmelerine uygun değildir. Sosyal barış için vakfımızın önerisi ise kısmi aftır" denildi.

Bir başka mahkeme tarafından yapılacak yeniden yargılamanın mahkemelerin bağımsızlığı ve hukuk güvenliği açısından sakıncalı olarak değerlendirilen açıklamada, "Türkiye Barolar Birliği Başkanının önerisinin kabul edilmesi halinde tüm hükümlü ve sanıkların tahliyesini sağlayacak, suç işlediği mahkeme kararıyla sabit olan Alpaslan Aslan gibi cinayet işleyen, suçüstü yakalanan şahıslar bile serbest kalacaktır. Bu durum hukukla adaletle bağdaştırılabilir değildir. Konunu yargı içinde çözülmesi gerekir. Yasamanın yargıya talimat niteliğinde yasa yapması kuvvetler ayrılığı ilkesiyle bağdaştırılamaz. Yasa yapılarak yargılamanın iadesini sağlamak darbeyi ve darbe girişimini suç olmaktan çıkarmak anlamına gelir" değerlendirmesine yer verildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Hukukçular Birliği Vakfı: Sosyal Barış İçin Vakfımızın Önerisi Kısmi Af - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement