Hüseyin Üzmez Sonunda Tutuklandı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Hüseyin Üzmez Sonunda Tutuklandı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Hüseyin Üzmez Sonunda Tutuklandı

Bursa'da 14 Yaşındaki B.ç.'ye Cinsel İstismarda Bulunduğu İddiasıyla 25 Yıla Kadar Hapis Cezası İstemiyle Tutuksuz Yargılanan Vakit Gazetesi Yazarı 76 Yaşındaki Hüseyin Üzmez, Dünkü Duruşmada Yeniden Tutuklandı. Mahkeme Tutuklama Kararını, Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'nun, B.ç.'nin 'Beden ve Ruh Sağlığının Bozulduğu'na Dair Raporunu Dikkate Alarak Verdi.

Bursa’da 14 yaşındaki B.Ç.’ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Vakit Gazetesi yazarı 76 yaşındaki Hüseyin Üzmez, dünkü duruşmada yeniden tutuklandı. Mahkeme tutuklama kararını, Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu’nun, B.Ç.’nin ‘beden ve ruh sağlığının bozulduğu’na dair raporunu dikkate alarak verdi.

BURSA 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak’ ve ‘hürriyeti tahdit’ suçlamalarıyla hakkında dava açılan Vakit Gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez’in yargılanmasına dün devam edildi. Üzmez, Bursa Adliyesi’ne saat 09.20’de özel korumaları ve avukatı Emir Ali Kav ile geldi. Adliye girişinde yöneltilen soruları yanıtsız bırakan Üzmez, “Allah var, şeriki (ortağı) yok” dedi.

Bir hastanenin psikiyatrisi servisinde yatarak tedavi gören B.Ç.’nin gelmediği duruşmada tutuksuz sanık Hüseyin Üzmez, ‘fuhşa aracılık’ yapmakla suçlanan B.Ç.’nin annesi Livaze Ç. ile sanık ve B.Ç.’nin savunmasını üstlenen avukatlar ile mağdur kızın babası Bekir Ç. hazır bulundu.

Kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen Üzmez, “Olaylar kafamda o kadar karışık ki. Hatırladığım kadarıyla ben bunlarla İstanbul’da hiç buluşmadım. Atılı suçları da kesinlikle işlemedim. Anne ve kızı ile görüştüm. Bunlar dünyanın en iyi insanları. Ben malımın zekâtının bir kısmını bunlara veriyordum. Allah şahidimdir ki ben böyle bir şey yapmadım” dedi.

B.Ç. ve ailesine her zaman yardım ettiğini ileri süren Üzmez, “Hatta ailenin sigortalarını bile yatırdım” diye konuştu.

Anne itiraz etti

Duruşmada ifade veren Livaze Ç. ise kızının geleceği olan bir çocuk olduğunu belirterek, “Okuyacaktı. Ben onun hürriyetini asla kısıtlamadım. Suçlamayı kabul etmiyorum” diye konuştu. B.Ç.’nin babası Bekir Ç. ise, “Hürriyeti kısıtlama diye suçlamalarda bulunuluyor. Ben şimdi çocuğumu göremiyorum. Bu nasıl bir şey. Benim çocuğum hastaneye kapatıldı” dedi.

‘Sıran gelince konuş’

Duruşmada Bursa Barosu’nun B.Ç.’yi savunması için görevlendirdiği avukat Nevin Canbaz da söz aldı. Sanığın olay günü cebinde para olmadığı için Livaze Ç.’ye kartını verip bankaya gönderdiğini hatırlatan Canbaz, “Böylece suç işlemeye zemin hazırlamış oldu. Parasının olmadığını söyledi ama yakalandıktan sonra cebinden 220 lira para çıktı. Yalan söylüyor. Amacı mağdur çocuk ile baş başa kalmaktı” dedi. Canbaz’ın bu sözlerinden sonra konuşmak için söz isteyen Üzmez’i, Mahkeme Başkanı Kadir Ünal, “Dakika başı kalkıp söz alamazsın. Sıran gelince konuşursun. Sana da söz sırası gelecek. Az önce seni dinledik” diyerek uyardı.

Mahkeme Başkanı Kadir Ünal’ın, Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu’nun, mağdure B.Ç.’nin ‘beden ve ruh sağlığının bozulduğu’ yönünde rapor verdiğini belirtmesi üzerine Üzmez’in avukatlarından Bayram Sabah, henüz inceleyemediklerini söyleyerek süre istedi.

Hüseyin Üzmez, “Sayın hâkimim adalete vicdanları etkileyecek şaibe karışmıştır” dedi.

9 aydır serbestti

MAHKEME heyeti duruşmanın 24 Temmuz’a ertelenmesine; Hüseyin Üzmez’in tutuklanmasına, Livaze Ç.’nin ise tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Üzmez mahkeme salonuna gelen polisler tarafından gözaltına alındı ve önce Adliye’deki karakola, arkasından da Bursa E Tipi Cezaevi’ne götürüldü. Üzmez, 26 Nisan 2008’de tutuklanıp Bursa E Tipi Cezaevi’ne konulmuş ve 17 Eylül’de Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hâkim karşısına çıkmıştı.

İstanbul Adli Tıp Kurulu 6’ncı İhtisas Dairesi tarafından B.Ç.’nin ‘ruh sağılığının bozulmadığı’ raporu sonucu Üzmez, 28 Ekim’de tahliye edilmişti.

Kaynak: DHA