Hz. Muhammed'e Hakaret İçeren Filme Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Hz. Muhammed'e Hakaret İçeren Filme Tepkiler

Hz. Muhammed\'e Hakaret İçeren Filme Tepkiler

Mısır'daki El-Ezher Üniversitesi, Birleşmiş Milletler'den (BM) dinlerin kutsallarına hakareti suç sayacak bir karar çıkarılmasını istedi.

15.09.2012 19:52

Mısır'daki El-Ezher Üniversitesi, Birleşmiş Milletler'den (BM) dinlerin kutsallarına hakareti suç sayacak bir karar çıkarılmasını istedi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a Hz. Peygamber'e hakaret içeren filme ilişkin bir mektup gönderen Ezher Şeyhi Ahmed Tayyib, BM'den antisemitizmin suç sayıldığı yasa gibi semavi dinlere hakareti de cezalandıracak bir düzenleme yapılması talebinde bulundu.

"Dünya barışını bütün tehdit ve düşmanlıklardan korumak BM Genel Sekreterliği'nin ilk görevidir" diyen Tayyib, halklar arasında toplumsal barışın kıymetini bilmeyen kimseler tarafından İslam'ın önderlerine ve kutsal değerlerine dil uzatılması halinde uygulanacak bir yasa çıkarılmasını ve bu eylemleri yapanların cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

Öte yandan, El-Ezher, filme yönelik protesto gösterilerinde hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini iletirken, göstericilere de itidal çağrısını yineledi.

Muhabir: Subhi Mücahid - Safiye Karabacak - Mekki Arvas

Yayıncı: Tarkan Demir - KAHİRE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hz. Muhammed'e Hakaret İçeren Filme Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement