IKBY Başbakanı Barzani, KDP ve KYB Peşmergelerinin tek çatıda toplandığını söyledi - Son Dakika
Son Dakika Logo

IKBY Başbakanı Barzani, KDP ve KYB Peşmergelerinin tek çatıda toplandığını söyledi

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Erbil'de düzenlenen etkinlikte KDP ve KYB'ye bağlı Peşmerge güçlerinin tek çatı altında toplanması kararlaştırıldı. IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, tüm birliklerin artık Peşmerge Bakanlığı çatısı altında toplandığını söyledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) Kürdistan Demokrat Partisi'ne (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne (KYB) bağlı Peşmerge güçlerinin tek çatı altında birleştirilmesi kararı alındı.

Erbil'de, konuyla ilgili düzenlenen etkinliğe Bağdat'taki merkezi hükümetten temsilciler de katıldı.

IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, burada yaptığı konuşmada Peşmerge güçlerinin kurumsallaşması ve tek bir çatı altında birleştirilmesine yönelik reform sürecinde nihai aşamaya ulaşıldığını dile getirerek, tüm birliklerin artık Peşmerge Bakanlığı çatısı altında toplandığını söyledi.

Barzani, ülkenin istikrarı noktasında Peşmerge ile Irak federal ordusu arasındaki koordinasyonun sürdürüldüğünü kaydetti.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement