Ikby Başkanı Barzani Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Ikby Başkanı Barzani Açıklaması

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, 2016 yılının bölgeye istikrar ve güven getirmesini ümit ettiğini bildirdi.

31.12.2015 14:30

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, 2016 yılının bölgeye istikrar ve güven getirmesini ümit ettiğini bildirdi.

IKBY Başkanlık resmi internet sitesinde yayımlanan kutlama mesajında Barzani, "Kürdistan ve tüm halklar için 2016 yılında bölgede barış ve mutluluğun kazanmasını, terör ve savaşın ortadan kalkmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Irak'taki terör örgütü DAEŞ'in 2015 yılında büyük darbe aldığını belirten Barzani, "Teröristlere bu yıl içerisinde ağır darbeler vurularak, büyük zaferler elde edildi ancak bu uğurda çok sayıda Peşmerge de hayatını kaybetti. Bunun yanında Irak merkezi hükümetinin maaş ve bütçe kesintisi, petrol fiyatlarında yaşanan ciddi düşüşten kaynaklı ortaya çıkan ekonomik kriz ve evlerini terk edip bölgeye gelen sığınmacılardan dolayı halkın sıkıntı çekmesine ve zor bir süreçten geçmesine neden oldu" değerlendirmesinde bulundu.

- Siyasi krizin çözülmesi için elimden geleni yapacağım

Kürt bölgesinde devam eden siyasi krizin çözülmesi için yeni yılın ilk başında tüm siyasi partiler ile bir araya geleceğinin altını çizen Barzani, "Kürdistan Parlamentosu ve hükümet kabinesi içerisinde yer alan tüm siyasi partiler ile bir araya geleceğim. Siyasi krizin çözülmesi, sorunların tekrar ortaya çıkmaması, hükümet ve parlamentonun yeni esaslar üzerinde çalışabilmesi için elimden gelen tüm imkanları seferber edeceğim" şeklinde konuştu.

Başkanlık krizi için siyasi partilerin tekrar bir araya gelmesi lazım

Kürt bölgesinde uzun bir süre tartışmalara neden olan başkanlık krizine de değinen Barzani, bu konuda şunları kaydetti:

"Tüm siyasi partilerin bu sorunun çözülmesi konusunda tekrar bir araya gelmesini talep ediyorum. Söz konusu krizin çözülmesi için başkanlık seçimi konusunda ortak bir karar verilsin yada 2017 seçimlerine kadar birinin  başkanlık görevini üstlenmesi lazım. Ben de bu konuda seçilecek olan kişiye tüm imkanlarımla destek vereceğim. Bir başka çözüm yolu ise sürecin normalleşmesi için 2017 yılı seçimlerine kadar şimdiki haliyle devam etsin. Bunun nedeni ise Kürdistan'ın savaş içerisinde olup, özel bir süreçten geçmesidir. Tüm taraflardan ricam, halkın yıpratılmasını önlemek ve sorunların derinleştirilmemesi için başkanlık krizinin istismar edilmesinden uzak durmaları  çağrısında bulunuyorum"

Barzani, "2016 yılının sorun ve krizlere son verilmesine ve halkımızın başarılı olmasına vesile olacağına inanıyorum. Yeni yılda bölgeye istikrar ve güvenin güçlü bir şekilde hakimiyet kurmasını arzuluyorum" temennisinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ikby Başkanı Barzani Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement