Ikby'de Güzellik Yarışması - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ikby'de Güzellik Yarışması

07.10.2016 01:16

Savaşın ve derin krizlerin yaşandığı Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde güzellik yarışması yapıldı.

Savaşın ve derin krizlerin yaşandığı Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde güzellik yarışması yapıldı.

IKBY Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle özel bir şirket tarafından düzenlenen yarışmaya, 63 aday arasından finale kalan 11 kız katıldı.

Organizasyonda Jalya Sirwan adlı Kürt kızı, "IKBY 2016 Güzellik Kraliçesi" seçildi. Sara İskender ise SMS oylamasına göre "Halk Güzeli" kategorisinde birinci oldu.

Yarışmanın ilki 2012 yılında yapılmış ve Şeni Ako, güzellik kraliçesi seçilmişti. Organizasyonun 2013 yılındaki bölümünde ise bu unvana Fenik Muhammed layık görülmüştü.

Terör örgütü DAEŞ'in Haziran 2014'te başlayan yoğun saldırıları ve ekonomik kriz nedeniyle o sene ve 2015'te yarışma yapılamamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ikby'de Güzellik Yarışması - Son Dakika


Advertisement