İki Milyonluk Vurgun İddiasında Tahliye Kararı - Son Dakika
Güncel

İki Milyonluk Vurgun İddiasında Tahliye Kararı

İki Milyonluk Vurgun İddiasında Tahliye Kararı

İzmit'te, çalıştığı özel bir bankayı iki milyon liraya yakın dolandırdığı iddia edilen ve olayla ilgili tutuklu yargılanan 33 yaşındaki banka görevlisi N.U.tahliye edildi.
İzmit'te, özel bir bankada çalışan N.U.(33), yaklaşık 5 bin lira olan...

19.11.2013 16:44

İzmit'te, çalıştığı özel bir bankayı iki milyon liraya yakın dolandırdığı iddia edilen ve olayla ilgili tutuklu yargılanan 33 yaşındaki banka görevlisi N.U. tahliye edildi.

İzmit'te, özel bir bankada çalışan N.U. (33), yaklaşık 5 bin lira olan kredi borcunu kapatmak için bankada sorumlu olduğu kasa ve ATM'lerdeki hesaplarda oynama yaparak yaklaşık iki senede milyon liralık vurgun yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Olayla ilgili Cumhuriyet savcısı şüpheli hakkında zimmetine para geçirme ve görevini kötüye kullanmak gibi iddialarla 12 ile 16 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açtı. Davanın Nisan ayında görülen ilk celsesinde sanık N.U., Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ifadesinde herkesi şaşırtan bir savunma yapmıştı.

Tutuklu sanık N.U, 2-3 bin TL borcunu kapatmak için para aldığını ama kapatamadığını belirterek şöyle konuştu: "Bu kez şans oyunları oynayarak çıkış yolu aradım ancak aldığım para miktarı gittikçe arttı. Benim hesabıma göre ben bankadan 1 milyon 100 bin TL aldım. Ancak banka bu paranın 1 milyon 850 bin 351 TL zimmet olduğu söyleniyor. Bunu kabul etmiyorum. Aslında kendime ve eşime ait paralarla bankanın paraları karışmıştır. Araçta bulunan paralar eşime aittir. Ben 1 yılda iki kez denetim geçirdim. Eğer denetmenler işlerini iyi yapsalardı, belki benim bankadan aldığım para bu kadar olmazdı."

Olayla ilgili görülen davaya tutuklu sanık N.U ile avukatı Fahri Örengül ve banka avukatlarından Saffet Koşar ile Songül Dinçer katıldı. Banka avukatları sanığın nitelikli zimmet yaptığını belirterek tutukluluk halinin devamını talep etti. Tutuklu sanık avukatı Örengül de tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, banka avukatının talebi doğrultusunda bankada 8 Ocak 2014 günü bankacılık konusunda uzman bir heyetle bilirkişi keşfi yapılmasına, sanığın adli kontrol ile tahliyesine karar vererek duruşmayı 23 Ocak 2013 gününe erteledi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İki Milyonluk Vurgun İddiasında Tahliye Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement