İkinci El Tespihler İlgi Görüyor - Son Dakika
Güncel

İkinci El Tespihler İlgi Görüyor

İkinci El Tespihler İlgi Görüyor

Şanlıurfa'da tespihlerin ikinci el satışları da yoğun ilgi görüyor.

06.04.2014 12:29

Şanlıurfa'da tespihlerin ikinci el satışları da yoğun ilgi görüyor.

Yaklaşık 15 yıldır tarihi Gümrük Hanı'nda açtığı tezgahta ikinci el tespih satan 70 yaşındaki Hüseyin Çapar, meraklılarına uygun ikinci el tespih satıyor. Çapar, taşına ve ipine göre 5 TL ile 5 bin TL arasında değişen tespihlerin ikinci ellerini yaklaşık yarı fiyatına satıyor. Bozuk olan tespihleri tamir eden veya ipini değiştiren Çapar, "En fazla kehribar türü tespihler ilgi görüyor. Sıfırı 500 TL'ye olan tespihleri burada 300 TL'ye kadar bulabiliyorlar. Bu bölgede ikinci el tespih satışı ve tamiri yapan farklı yerler de mevcut" dedi.

Tespihlerinin sadece ipini değiştirmek isteyenlere 1-2 TL'ye ipi de değiştirdiğini anlatan Çapar, "Kimilerine göre zor ve sıkıntılı gelebilecek bu iş, benim için çok zor olmuyor. İsteyenlere hemen tespihlerin ipini değiştiriyorum, tekrar boncuklarını dizip, sahibine teslim ediyorum" diye konuştu. Yaşının 70 olması nedeniyle kendisine 'Tespihçi Dede' olarak hitap ettiğini belirten Çapar, yaklaşık 15 yıldır burada tespih tamiri ve ikinci el satış yaptığını da kaydetti.

Çapar, her gün sabah erken saatte açtığını söylediği tezgahta, eli tuttuğu ve gözlerinin gördüğü sürece işini yapmaya devam edeceğini kaydetti.

Öte yandan 33 veya katları kadar boncuk tanesinin ipe dizilmesiyle meydana gelen tespih, Allahü Teala'nın zikredilmesi amacıyla kullanılması ve her namazdan sonra çekilmesi nedenlerinden dolayı önem taşıyor. Günümüzde stres atma aracı olarak da kullanılabilen tespih, kabadayılığın göstergesi olarak da biliniyor. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İkinci El Tespihler İlgi Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement