İkiz Anneleri Derneği Üyeleri Brüksel'de Biraraya Geldi - Son Dakika
Güncel

İkiz Anneleri Derneği Üyeleri Brüksel'de Biraraya Geldi

İkiz Anneleri Derneği Üyeleri Brüksel\'de Biraraya Geldi

Eğitim İçin Birlik Beraberlik Olmalıyız Kahvaltıda bir araya gelen ikiz anneleri derneği yetkilileri çocukların eğitimine katkı sağlamak için birlik beraberlik içinde olarak, çocuklara daha iyi bir gelecek sağlamak için el ele verilmesi gerektiğinin altını çizdiler.

21.05.2014 15:50

Eğitim İçin Birlik Beraberlik Olmalıyız

Kahvaltıda bir araya gelen ikiz anneleri derneği yetkilileri çocukların eğitimine katkı sağlamak için birlik beraberlik içinde olarak, çocuklara daha iyi bir gelecek sağlamak için el ele verilmesi gerektiğinin altını çizdiler. İkiz Anneleri Derneği Başkanı Tuba Tanrıkulu 'Biz sürekli bir araya geliyoruz, Belçika İkiz Anneleri Platformu olarak. Bu gün tekrar ikiz anneleri ile bir araya geldik, Brüksel bölge milletvekili adayı Sait Köse'yi konuk ettik. İkiz Annelerimizin sorunlarını, sorularını yanıtladı, o yüzden bir araya geldik. Annelerin en büyük sorunu Belçika'da eğitim' dedi.

İkiz Anneleri Derneğinden Serra Erciyes 'Eğitimden konuştuk, bir tek ikiz anneleri çocukları değil, bunu büyütmek istiyoruz. Eğitim çocukların daha iyi entegre olması, sonuçta Belçika'da yaşıyoruz, çocukların, bir Fransızca, bir Flamanca, bir Türkçe öğrenmeleri gerekiyor, o yüzden Türkçeyi de daha güzel kullanmak ve kültürlerinden kopmamaları için eğitim gerekli. Üniversite okuyan çocuklarımız çok az, daha fazla olsun istiyoruz' dedi.

Eğitimde Çığır Açtık

İkiz Anneleri Derneğinin bu haftaki konuğu olan Schaerbeek Belediye Başkan yardımcısı Sait Köse 'Biz belediyede yönetime geldiğimiz günden bu yana eğitime çok katkıda bulunduk. Özellikle spor alanlarında, engellilerin çok rahat ulaşabilmesi için birçok çalışmalar da yaptık, tabi bittimi, hayır bitmedi, bundan sonra da çalışmalarımıza devam edeceğiz. Biz eğitimde bir çığır açtık, biliyorsunuz daha önceki yaptığımız çalışmalarımızda, özellikle bütünlemeye kalan çocuklara ek ders verdirerek birçoğunun okulda sınıflarını geçmesini sağladık. Başarı oranı yüzde kırklardan, yüzde doksanlara vurdu, ama yetiyor mu yetmiyor. Daha, daha çok çalışmamız gerekiyor, çocuklarımıza daha iyi bir eğitim verebilmemiz için' dedi.

İkiz Anneleri Derneği başkanı Tuba Tanrıkulu arkadaşlarına kahvaltı sonrası çiçek vererek teşekkür etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İkiz Anneleri Derneği Üyeleri Brüksel'de Biraraya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement