İnegöl?Deki Olaylar - Son Dakika
Güncel

İnegöl?Deki Olaylar

İnegöl?Deki Olaylar

40 Kişi Adliyeye Getirildi

17.09.2010 13:19

40 KİŞİ ADLİYEYE GETİRİLDİ

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde geçtiğimiz Temmuz ayında 6 kişinin bıçaklanmasından sonra yaşanan olaylara karıştıkları belirlenen ve iki gün önce gözaltına alınıp Bursa'ya getirilen 44 kişinin sorgulamaları tamamlandı. Dün yaşı küçük olan 4 çocuğun serbest bırakılmasından sonra bugün 40 zanlı geniş güvenlik önlemleri altında İnegöl adliyesine getirildi.

İnegöl'de geçtiğimiz Temmuz ayında ilçede yaşayan 6 gencin, doğu kökenli vatandaşlar tarafından bıçaklanmasıyla başlayan olayların ardından başlatılan soruşturma kapsamında düzenlenen ikinci operasyonda 52 kişi gözaltına alındı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen zanlılardan 8'i savcının talimatıyla serbest bırakıldı. Şüpheliler arasında bulunan 4 çocuk dün çıkartıldıkları İnegöl adliyesinde serbest bırakıldı. Güvenlik açısından Bursa'da sorgulanan 40 zanlının ifadeleri alındı. Bazı zanlılar olay gecesi sadece gelişmeleri izlemek için sokağa çıktıklarını söylerken bazıları ise alkollü olduklarını tahrik ve toplum psikolojisi nedeniyle kendilerini olayların içersinde bulduklarını söylediler.

Olay gecesi çekilen fotoğraf ve görüntülerden tespit edilerek gözaltına alınan 40 kişi bu sabah erken saatlerde Büyükşehir Belediyesine ait otobüslerle geniş güvenlik önlemleri altında İnegöl Adliyesi'ne gönderildiler. Zanlılar, 'Kamu malına zarar vermek", "Adam yaralamak", "Darp", "Görevli memura mukavemet", "Yağma" ve "Kundaklama" suçlarından ifade verecekler.

21 RESMİ ARAÇ ZARAR GÖRMÜŞTÜ

İnegöl'de 25 Temmuz gecesi yaşanan olaylar, iddiaya göre, ilçede yaşayan Selahattin Orhan (26), Metin Bayram (36), Şaban Demir (47), Yunus Uyan (39), Eran Vurgun (38) ve İdris Bakır'ın (54) tartışıp kavga ettikleri doğu kökenli Ş.S. (22), M.S. (31), M.Ş.S. (23), B.S. (19) ve H.S. (36) tarafından bıçaklanmasıyla başladı. Bıçaklanma olayının ilçede farklı duyurulması sonucu polis merkezi önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişi, gözaltına alınan zanlıların kendilerine verilmemesi sonucu 21 kamu aracı ile polis merkezi ve belediye binasına zarar verdiler. Bursa'da getirilen takviye polis ve jandarmanın güçlükle kontrol altına aldığı olaylardan sonra gözaltına alınan 50 zanlıdan, Hakan Yılmaz, Yusuf Tetik, İlker Erdem, Emrah Bulut, Erdinç Asar, Adem Ersoy, Okan Şahin, Murat Uslu, Bilal Çoban, Gökhan Buyruk ve Mert Sevgi tutuklandı. Sanıklar bir ay cezaevinde kaldıktan sonra kefalet ile serbest bırakıldılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İnegöl?Deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement