İngiliz Kadınlar Salgın Hastalık Yaşanan Barınağı Dezenfekte Etti - Son Dakika
Güncel

İngiliz Kadınlar Salgın Hastalık Yaşanan Barınağı Dezenfekte Etti

Marmaris Belediyesi sahipsiz 170 köpekten 20'sinin "gençlik hastalığı" dolayısıyla telef olması üzerine başlatılan kampanyaya bölgede yaşayan İngiliz kadınlar katıldı.

08.01.2015 15:58  Güncelleme: 16:07

Marmaris Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ndeki sahipsiz 170 köpekten 20'sinin "gençlik hastalığı" dolayısıyla telef olması üzerine başlatılan kampanyaya dernek üyesi dışında sadece bölgede yaşayan İngiliz uyruklu kadınlar katıldı. Marmaris Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Tören: "Kampanyamıza destek vererek gelenlerin neredeyse tamamı yabancılardan oluşuyor. Herkes hayvanları sözde seviyor" Marmaris'te salgın hastalık nedeniyle çok sayıda köpeğin telef olduğu barınak, bölgede yaşayan İngiliz uyruklu kadınlar tarafından dezenfekte edildi. Marmaris Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ndeki sahipsiz 170 köpekten 20'sinin "gençlik hastalığı" dolayısıyla telef olması üzerine Marmaris Hayvanları Koruma Derneği tarafından sosyal medya üzerinde kampanya başlatıldı.

KAMPANYAYA SADECE İNGİLİZ KADINLAR DESTEK VERDİ

Kampanya kapsamında yapılacak dezenfeksiyon çalışması için belirlenen saatte gönüllülerin barınakta toplanması istendi ancak çağrıya sadece Marmaris ve Datça ilçelerinde yaşayan 10 kadar İngiliz uyruklu kadın ve dernek üyesi birkaç kişi ilgi gösterdi. Yanlarında mama ve temizlikte kullanacakları fırça, çamaşır suyu ile kireç gibi malzemelerle gelen yabancılar, tulumlarını giyip maskelerini taktıktan sonra köpeklerin barınağına girdi. Köpeklerin yattığı yerleri çamaşır suyuyla temizleyen gönüllüler, duvarları ise kireçledi. Marmaris Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Eda Ülken Tören, gazetecilere yaptığı açıklamada, kampanyaya vatandaşların duyarsız kalmasına tepki gösterdi. Bölge halkından sokak hayvanları konusunda biraz daha ilgili olmalarını isteyen Tören, "Kampanyamıza destek vererek gelenlerin neredeyse tamamı yabancılardan oluşuyor. Dernekten sadece birkaç üyemiz var. Herkes hayvanları sözde seviyor. Kısırlaştırmıyorlar ve hala sokaklarda çok sayıda köpek bulunuyor" dedi. Sokağa bırakılan sahipli köpeklerin çoğaldığına işaret eden Tören, vatandaşların yavru köpek alıp büyütüp sadece yavrularından birisini sahiplendiğini, diğerlerini ise sokağa terk ettiğini söyledi. Barınaktaki salgın hastalığın önlenmesi için düzenli olarak dezenfeksiyon yapılması gerektiğini vurgulayan Tören, "Aşımız yok, kulübeler yeterli sayıda değil, köpekler taşta yatıyorlar" diye konuştu. Barınaktaki köpeklerle düzenli olarak ilgilenen yerleşik yabancılardan Rachel Navaro ise köpekleri yaşatmak için savaş verdiklerini, ellerinden gelen tek şeyin temizlik yapmak olduğunu dile getirdi.

ÖLEN KÖPEKLERİ KENDİLERİ TOPLUYOR

Salgın nedeniyle barınakta 40'ın üzerinde köpeğin telef olduğunu iddia eden Navaro, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ölenlerin çoğu yavru ve zayıf hayvanlardı. Çok üzülüyoruz, ölü köpekleri kendi ellerimizle poşete koyup çöpe atıyoruz. Barınakta acil olarak bir karantina alanına ihtiyacımız var. Sokaktan gelen hayvanların ilk önce karantina bölgesine alınması, bir süre gözetim altında tuttuktan sonra diğer köpeklerin arasına sokmak gerekiyor. Barınağa kabul edilen köpeklerin önce sağlıklı olduklarından emin olmak istiyoruz." Navaro, Marmaris'teki bazı işletmelerin yaz aylarında turistlerin ilgisini çekmek için aldıkları yavru köpekleri kış geldiğinde sokağa bıraktığını, bundan dolayı barınaktaki hayvan sayısının arttığını ifade etti.

İngiliz Kadınlar Salgın Hastalık Yaşanan Barınağı Dezenfekte Etti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiliz Kadınlar Salgın Hastalık Yaşanan Barınağı Dezenfekte Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement