İngiltere'de Gay ve Lezbiyen Çocuklar İçin Özel Lise Açılıyor - Son Dakika
Güncel

İngiltere'de Gay ve Lezbiyen Çocuklar İçin Özel Lise Açılıyor

İngiltere'de mevcut eğitim sistemi içinde zorluk çeken lezbiyen, gay, biseksüel, öğrencilere özel okul açılacak.

21.01.2015 14:21  Güncelleme: 14:35

İngiltere'de mevcut eğitim sistemi içinde zorluk çeken LGBT (Lezbiyen, gay, biseksüel, transseksüel) öğrencilere hizmet verecek okul açılıyor. Okul Manchester'da açılacak ve 40 öğrencisi olacak. Proje devletten ve yerel yönetimden alınan 63 bin sterlinlik yardımla hayata geçirilecek. Okulda eğitim paralı olacak.

BELEDİYEYE BAŞVURU YAPILDI

Independent'ta yer alan habere göre; İngiltere'de lezbiyen ve gayler kulübü LGBT, gay ve lezbiyenlere özel lise kurulması için Manchester Belediyesi'ne başvuruda bulundu. Grup cinsiyet durumu alay edilme riski taşıyan öğrenciler için 40 kişilik küçük bir okul açılması ile ilgili belediyeye teklif verdi.

14 YAŞINDAKİ GENCİN İNTİHAR GÜNDEME TAŞIDI

Geçen sene 14 yaşındaki Elizabeth Lowe isimli öğrencinin Manchester parkında cinsel tercihini ailesine söyleyemediği için intihar etmesi bu konuyu gündeme taşımıştı.

BELEDİYE MECLİSİNDEN DESTEK ÇIKTI

Okul projesinin arkasında bulunan yardım kuruluşu Kuzey Batı LGBT Gençliği'nin stratejik lideri Amelia Lee, LGBT grubuna dahil öğrencilere hizmet veren Harvey Milk okulunu ziyaret ettikten sonra bu gruba dahil olan öğrencilere yardım etmek için bu kararın aldığını kaydetti. Lee ayrıca açılacak olan okulun cinsiyetlerini henüz sorgulamakta olan öğrenciler için de uygun olabileceğini belirtti. Konunun belediye meclisinde gündeme geldiğini söyleyen Lee, buradan da okulun açılmasıyla ilgili destek çıktığını belirtti.

HOMOSEKSÜELLERE KARŞI DUYULAN NEFRETTE ARTIŞ VAR

İntihar eden genç Elizabeth Lowe'un trajik hikayesi ve bu konuda görüş bildiren çok sayıda öğrencinin anlattığına göre; okullarda homoseksüellere karşı duyulan nefret son dönemde oldukça artış gösterdi.

"BU OKULLAR GEÇİŞ SÜRECİNİ TEMSİL EDECEK"

Projenin başındaki stratejik lider Amelia Lee'ye göre; bu okullar sadece geçiş sürecini temsil edecek. Okulda akranları tarafından alay edilen ve bu durum dolayısıyla kötü not alan bireyler bu özel okula geçiş yaparak notlarını yükseltme şansı elde edecekler. Burada bir yıl kadar süre harcayan öğrenci psikolojisi ve notları düzeldikten sonra tekrar eski okuluna dönebilecek.

ÖĞRENCİLER EĞİTİMDEN GERİ KALMAYACAKLAR

İngiliz yazar Rosie Millard'ın görüştüğü bazı eşcinseller de duruma sıcak bakıyor. Onlara göre; küçük bir okul açılması mantıklı çünkü bu tarz bir okulda cinsel tercih konusu sınıflarda gündeme gelmeyecektir. Kendi durumunu kabullenmiş olan öğrenciler de sadece eğitimlerine odaklanabilecekler. Böylelikle bu öğrenciler de eğitim düzeyi anlamında geri kalmayacaklar.

Ayrı bir okul açma konusu gündemi yoğun bir şekilde meşgul ederken bu tarz bir girişimin uzun süreli sonuçlarını kestirmek ise imkansız görünüyor.

İngiltere\'de Gay ve Lezbiyen Çocuklar İçin Özel Lise Açılıyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel İngiltere'de Gay ve Lezbiyen Çocuklar İçin Özel Lise Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Edep: Iyi düşünmüşler diğerlerine bulaştırmasınlar hastalıklı düşünce yapılarını... 8 6 Yanıtla
  • Jhon frank: Allah türkiyeyyi böyle pisliklerden korusun basımızda RTE varken böyle bişiy olmazda insallah .Osamanlı torunuzyuz icabında Allaha sükür 8 6 Yanıtla
  • kurdistan: gel de gülme gay ve lezbiyen çocuk nasıl oluyor tövbe tövbe 5 8 Yanıtla
  • Gencturk: Bir tercih değil doğuştan gelen birsey sokun sunu beyninize artık ! 2 7 Yanıtla
  • PÜTÜRGELİ: HADİ KIZIL KOYUNLAR TAKSİME MAZOTÇU KEMAL İLE BİRLİKTE BUNU KUTLAYIN 4 5 Yanıtla
  • mert mert: çok güzel gelişmeler bunlar bu millet ahlakş anlamda çöktüğü zaman ki çöktüğü apaçık ortada ozaman yenileceklerdir. hani bir ingiliz subayı demişya kurtuluş savaşında biz bu türklerin elinden kuranı almadıkça bunları yenemeyiz demişti aynı şey şimdi onların başında ahlaki çöküntüüü 4 3 Yanıtla
  • METiN YAZAR: Seytanin bile aklina gelmez bir fikir 3 2 Yanıtla
  • Mirza: Allahın haram kıldığı şeyleri.allah böyle yaratmış demek Şirk tir.bunlar sonradan sapıtmışlardır .ama kınamıyorum bir programda gördüm gaylerin çoğu daha önceden cinsel şiddet mağduru insanlar.maalesef iğrenç insanlar yüzünden nice hayatlar mahfoluyor. 2 1 Yanıtla
  • erkan: inş. türkiyede de olur. bir eşcinsel oalrak 0 1 Yanıtla

Advertisement