İngiltere, IŞİD'e İlk Saldırısını Gerçekleştirdi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

İngiltere, IŞİD'e İlk Saldırısını Gerçekleştirdi

01.10.2014 02:40  Güncelleme: 07:58

İngiltere, Irak'ta IŞİD'i hedef aldı. Hedeflerin vurulma anının görüntüleri de paylaşıldı.

İngiltere Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülkenin kraliyet hava kuvvetlerine ait jetlerin IŞİD'e ait iki hedefi vurduğu bildirildi. Bakanlık, saldırıların başarıyla gerçekleştiğini belirterek, Irak'ın kuzey batısındaki Kürt askerlerine yönelik saldırı için yardım talep edildiğinde, iki Tornado jetinin keşif uçuşu yapmakta olduğu kaydedildi.

IŞİD'e ait hedef alınan iki noktanın "ağır silah mevkisi" ile "silah yüklü bir kamyonet" olduğu belirtildi.

SADECE KEŞİF UÇUŞLARI YAPMIŞLARDI

İngiliz Parlamentosu geçen hafta, Irak'ta IŞİD'e yönelik yürütülen hava operasyonuna Birleşik Krallık'ın katılmasına ilişkin önergeyi 43'e karşı 524 oyla kabul etmişti. Önergenin kabul edilmesinden bu yana İngiltere Irak'ta sadece keşif uçuşları yapmıştı. Suriye'deki operasyona katılmayan İngiltere, Irak'taki operasyonu için Güney Kıbrıs'taki askeri üssünü kullanıyor.


Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait Tornado GR4 jeti

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere, IŞİD'e İlk Saldırısını Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • mustafa mustafa:
    pkk türk askerini sırtından vururken okulları dükkanları otobüsleri molotofla yakarken nerdeydi bu ingilteresi almanyası amerikası fransası bunların hepsi haclıların müslümanlıga yaptıgı bitirme oyunudur bizler bu kafayla gittigimiz sürece amerika daha çok silah satar bu eşşeklere 20 12 Yanıtla
  • SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement