İnsan Hakları Toplantısında İnsan Hakkı İhlali - Son Dakika
Güncel

İnsan Hakları Toplantısında İnsan Hakkı İhlali

İnsan Hakları Toplantısında İnsan Hakkı İhlali

Aydın'da düzenlenen İnsan Hakları Kurulu toplantısında, kurul üyesi olmayan şoför ve korumalara yemek verilmedi.

04.03.2013 11:28  Güncelleme: 11:38

Aydın'da düzenlenen İnsan Hakları Kurulu toplantısında, kurul üyesi olmayan şoför ve korumalara yemek verilmedi.

İngiltere Büyükelçiliği'nin 'Avrupa'yı Birleştirme Programı' çerçevesinde desteklenen "İl ve İlçe İnsan Hakları Kurullarının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında Aydın'da Anemon Otel'de çalıştay düzenlendi.

İnsan hakları ihlallerinin önlenmesine ilişkin toplantıda, toplantıya katılan kaymakam ve kurul üyelerinin şoförlüğünü ve korumalığını yapan çalışanlara yemek verilmeyerek, insan hakkı ihlali yapıldı. Sabahtan akşama kadar aç bekletilen şoför ve korumalar, uğradıkları bu haksızlığa tepki gösterdi.

Ücreti ödenmesine rağmen yemeğe geç kalan bir kurul üyesine bile otel yetkilileri izin verdikten sonra yemek verilen otelde, kurul üyesi kaymakam ve bürokratların şoför ve korumalarına yemek verilmedi. Şehir dışındaki otelde sabahtan akşama kadar aç bekletilen şoförler, toplantı bitiminde yaşadıkları insan hakkı ihlaline, kuruldaki basın mensubu üyelere, "İnsan hakkı ihlallerinin önlenmesi için toplantı düzenliyorsunuz, biz insan değil miyiz? Sabahtan akşama kadar aç bırakılıyoruz. Otel bize yemek vermiyor" diyerek olaya tepki gösterdiler.

Mülkiye müfettişleri Mehmet Firik ve Harun Öksüz'ün koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Anemon Otel'deki toplantıda çok basit konular bile ele alınıp insan hakkı ihlallerinin önlenmesi için çalışılırken, otelin bahçesinde aç bekletilen şoför ve korumaların yeme içme hakları bulunduğu göz ardı edilmiş oldu.

Yaşananları sonradan öğrenen ve "Talihsiz bir olay" diye değerlendiren çalıştayın yürütücüsü Mülkiye Müfettişi Mehmet Firik, "Yaşanan olay talihsiz bir şey. Ama o arkadaşlarla ilgili baştan bir açıklama yapılmıştı sabahleyin. Çünkü bu organizasyon şirketin de belli sayısı var, onu söylemişlerdi. Keşke bizimle irtibata geçebilselerdi. Farklı bir çözüm yolu bulunabilirdi" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İnsan Hakları Toplantısında İnsan Hakkı İhlali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement