İnsansız Hava Aracı ile Amerika'yı Fethedecekler - Son Dakika
Güncel

İnsansız Hava Aracı ile Amerika'yı Fethedecekler

İnsansız Hava Aracı ile Amerika\'yı Fethedecekler

Hacettepe Robot Topluluğu (HUNRobotX), Amerika’daki yarışmalara katılmaya hazırlanıyor.

17.03.2014 12:31

Hacettepe Robot Topluluğu (HUNRobotX), Amerika'daki yarışmalara katılmaya hazırlanıyor.

Bugüne kadar 14 ödül kazanan HUNRobotX, son olarak mini insansız hava aracı projesiyle Uluslararası ODTÜ Robot Günleri'nde serbest kategoride ikinci oldu. Hacettepe Robot Topluluğu'na her türlü imkanı sunan Rektör Prof. Dr. Murat Tuncer, "Üniversitemizi ulusal ve uluslararası arenada başarılı bir şekilde temsil etmeleri ve teknolojik açığın kapatılmasında katkı sağlamaları bizi memnun ediyor. Başarılarını daha ileriye taşımaları açısından daima yanlarında olacağım" dedi.

Rektör Tuncer'in gösterdiği ilgi ve desteğe minnettar olduklarını belirten HUNRobotX Başkanı Gökhan Yalınız ise, "Yaptığımız robotlar ve çalışmalar için verdiği desteklerden dolayı Rektörümüze teşekkür ederiz. Topluluğumuza sağladığı destek ile artık daha kaliteli bir ortamda daha etkin ve daha profesyonel işler çıkarmaya başladık. İleride devredeceğimiz arkadaşlarımız için güzel bir altyapı oluşturduk. İnsansız hava aracı projesiyle bu yıl Amerika'daki yarışmalara katılmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Gökhan Yalınız'ın başkanlığını yaptığı 17 kişilik ekip tarafından yönetilen Robot Topluluğu'na bu yıl 168 yeni üye katıldı. Başkan Yalınız, "Toplam üye sayımız binin üzerinde. 2005 yılında topluluğumuz ilk defa yarışmaya katıldı. Zor şartlar altında ve kısa bir zamanda yapılan Haprox adlı robot 'ODTÜ Robot Günleri 2005'te birinci olarak belki de topluluğun bugünlere gelmesinde en büyük rolü oynadı. Bu başarıyla adını duyuran topluluğumuz önce Elektrik-Elektronik Bölümü tarafından, sonra da Mühendislik Fakültesi tarafından desteklenmeye başlandı. Önce çalışmalarını sürdürebilmesi için faaliyet gösterdiği bölüm bünyesinde bir laboratuara, daha sonra da bir odaya kavuştu. Faaliyetlerini daha düzenli bir şekilde yürütmeye başladı" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İnsansız Hava Aracı ile Amerika'yı Fethedecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement