Intel Teknoloji Konferansları 2012 - Son Dakika
Güncel

Intel Teknoloji Konferansları 2012

Intel Teknoloji Konferansları 2012

Intel, geleceğin teknolojilerine Teknoloji Konferansı'nda ışık tuttu

21.11.2012 10:05

Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, geleceğin internetle şekillenen yeni dünyası için Intel'in ultrabooklardan tabletlere, akıllı telefonlardan gömülü sistemlere kadar her alanda cihazlara güç kattığını söyledi. Intel Teknoloji Konferansları 2012'nin üçüncü durağı olan İstanbul'da Intel, ultrabook'lardan akıllı telefonlara, tabletlerden araç içi eğlence sistemlerine, teknolojideki yeni trend ve gelişmeleri katılımcılarla paylaştı.

Teknoloji lideri Intel'in Türkiye'deki iş ortaklarını bir araya getirmek ve onlarla teknolojideki en son yenilikleri paylaşmak amacıyla düzenlediği geleneksel Intel Teknoloji Konferansları'nın İstanbul ayağı, sektörün yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Bu yıl "Yeni dünyaya hazır mısın?" sloganıyla gerçekleştirilen Intel Teknoloji Konferansları 2012'de Intel, teknolojinin gelecekte göreceğimiz farklı kullanım alanlarını, bunların hayatımıza etkilerini ve yaratacakları yeni fırsatları anlattı. Katılımcılar etkinlik kapsamında Intel tabanlı akıllı telefon, tablet ve dönüştürülebilir Ultrabook gibi yeni cihazları da yakından inceleme fırsatı buldular.

Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, konuşmasında günümüzde dünyada 2 milyar internet kullanıcısı bulunduğuna, kullanıcıların her yerden her zaman bağlı olma isteklerinin hızla arttığına dikkat çekti. Intel tarafından Türkiye'de yaptırılan Genç Türkiye Araştırması'nın ülkemizde de durumun benzer olduğunu gösterdiğini anlatan Aydın, geleceğin yeni dünyasının internetle şekilleneceğini, 2020 yılında dünya üzerinde internete bağlı en az 20 milyar cihaz olacağını söyledi.

Aydın, insanların hayatlarını zenginleştirmek ve onları birbirlerine bağlamak için çalışan Intel'in, bu amaçla cihazları yeniden şekillendirdiğini, yeni cihaz ve teknolojiler ürettiğini anlattı. Konuşmasında yeni nesil ultrabook'ları ve Intel tabanlı yeni Motorola RAZR i akıllı telefonu tanıtan Aydın, "Geçen yıl duyurduğumuz Ultrabook kategorisi, farklı modellerin çıkmasıyla pazarda giderek yaygınlaşıyor. Intel işlemci tabanlı akıllı telefon ve tabletlerin örnekleri de kullanıcılarla buluşmaya başladı. Intel olarak bunların dışında Hepsi Bir Arada (All-in-One) bilgisayarlar, gömülü sistemler ve araç içi eğlence sistemleri gibi birçok alana da güç katıyoruz" diye konuştu.

Ünlü showman Bay J'nin show`ları ile de renklenen etkinlikte, sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla "Gelecek ve Teknoloji" konulu bir de panel gerçekleştirildi. TÜBİSAD Başkanı Kemal Cılız, Internet Kurulu Başkanı Serhat Özeren, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer ve Gazeteci/Akademisyen Fatoş Karahasan, iş yaşamından özel hayata, gelecekte yeni teknolojilerin hayatımızı nasıl etkileyeceğine ve dünyayı nasıl değiştireceğine dair görüşlerini paylaştılar.

Intel Teknoloji Konferansları sektöre ışık tutuyor

Bu yıl "Yeni dünyaya hazır mısın?" sloganıyla gerçekleştirilen Intel Teknoloji Konferansları'nın sonuncusu, İzmir, Adana ve İstanbul'un ardından 28 Kasım'da Ankara'da gerçekleştirilecek. Intel Teknoloji Konferansları, dünya ve Türkiye'de teknoloji sektörünün nabzını tutarak; yenilikçi teknoloji trendleri ve yakın gelecekteki teknolojik gelişmeleri sunarak sektör firmalarını, iş ortaklarını, karar vericileri ve çalışanları ilk ağızdan bilgilendirmeyi amaçlıyor. "Bilişim/Teknoloji Bayileri", "Zincir Mağazalar" ve "Telekom Operatör Bayi ve Satış Noktaları" başlıkları altında tüm bilişim sektörünü bir araya getiren etkinlik, katılımcılara işlerini büyütme fırsatı sunan önemli bir platform oluşturuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Intel Teknoloji Konferansları 2012 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement