Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Allavi Lübnan'da - Son Dakika
Güncel

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Allavi Lübnan'da

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Allavi'nin Lübnan Başbakanı Selam ile görüşmesi Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı İyad Allavi'nin basın açıklaması Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı İyad Allavi, Lübnan'da bölgedeki sorunlarla baş edebilecek güçlü bir hükümetin kurulmasının ve genel...

11.11.2016 20:35

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Allavi'nin Lübnan Başbakanı Selam ile görüşmesi

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı İyad Allavi'nin basın açıklaması Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı İyad Allavi, Lübnan'da bölgedeki sorunlarla baş edebilecek güçlü bir hükümetin kurulmasının ve genel seçimlerin gerçekleştirilmesinin tarihi bir fırsat olacağını söyledi.

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Allavi, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Lübnan'da Başbakan Temmam Selam ile görüştü. Başkent Beyrut'taki Başbakanlık Konutu'nda gerçekleşen görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Allavi, Selam ile yerel ve bölgesel konuları ele aldıklarını belirtti.

Lübnan'daki siyasi gelişmelerden memnuniyet duyduğunu dile getiren Allavi, "Lübnan'da bugün yaşanan durum istikrarın, itidalin, siyasi uzlaşının ve devlet kurumlarının tesisi için tarihi bir fırsat sunuyor." dedi.

Allavi, bu fırsatın kullanılması için bölgedeki sorunlarla baş edebilecek güçlü bir hükümetin kurulması ve net bir yasayla parlamento seçimlerinin gerçekleştirilmesi gerektiğini belirterek, Lübnanlı siyasilere birlik, beraberlik ve uzlaşı çağrısında bulundu.

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Allavi Lübnan\'da
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Allavi Lübnan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement