Irak'ta Hükümet Kurma Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Irak'ta Hükümet Kurma Çalışmaları

Irak\'ta Hükümet Kurma Çalışmaları

ABD Dışişleri Bakanı Kerry: ''ABD, Irak'ta kapsamlı bir yeni hükümet kurulması için destek vermeye hazır''

12.08.2014 22:57

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD'nin Irak'ta kapsamlı bir yeni hükümet oluşturulması için tam destek vermeye hazır olduğunu belirtti.

Kerry, temaslarda bulunmak amacıyla gittiği Avustralya'nın Sidney kentinde Savunma Bakanı Chuck Hagel ve Avustralyalı mevkidaşlarıyla düzenlediği basın toplantısında, Irak'ta hükümet kurma çalışmaları ve devam eden kriz hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Hükümeti kurmayla görevlendirilen Ulusal Şii İttifakı'ndan Haydar el-Abbadi'ye hükümeti hızı bir şekilde kurması çağrısında bulunan Kerry, "ABD, Irak'ın IŞİD'e yönelik mücadelesinde, kapsamlı bir yeni hükümet oluşturulması için tam destek vermeye hazır" dedi.

Kerr, ABD'nin Irak'ın IŞİD militanlarına yönelik mücadelesinde önemli ölçüde yardım sunmaya hazırlandığını kaydederek, yardımların Irak'taki kurumların demokratik kapasitesinin geliştirilmesi, ekonomik kalkınmanın artırılması ve güvenlik durumunun istikrara kavuşturulmasını kapsadığını vurguladı.

Savunma Bakanı Hagel de Pentagon'un Irak ordusu ve Kürt güçlerine ek destek göndermeyi düşündüğünü belirtti. Savunma Bakanlığından ismi açıklanmayan üst düzey bir yetkili de Pentagon'un Irak'a çok sayıda askeri danışman göndermeyi planladığını kaydetti.

Şii Ulusal İttifakı, Irak Parlamentosu Başkan Yardımcısı Haydar el-Abbadi'yi başbakan adayı olarak ilan etmiş, Cumhurbaşkanı Fuat Masum da Abbadi'yi hükümeti kurmakla görevlendirmişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'ta Hükümet Kurma Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement