Irak'ta İstihbarat Binasına Saldırı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Irak'ta İstihbarat Binasına Saldırı

22.03.2026 16:25

Başbakan Sudani, saldırının arkasında çarpık bir zihniyet olduğunu belirtti ve soruşturma başlattı.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Ulusal İstihbarat Teşkilatı binasına düzenlenen saldırının arkasında "çarpık ve yıkıcı bir zihniyet" olduğunu söyledi.

???????Sudani, saldırıya uğrayan binayı ziyaret ederek incelemelere bulundu.

Burada konuşan Irak Başbakanı, saldırıyla ilgili kapsamlı ve titiz bir soruşturma yürütülmesi talimatını verdiğini, saldırının arkasındaki sorumluların tespit edilip kamuoyuna açıklanacağını söyledi.

Saldırıyı gerçekleştirenleri "korkak bir grup" olarak nitelendiren Sudani, "bu suçun arkasında çarpık ve yıkıcı bir zihniyet var." ifadesini kullandı.

Bağdat'ın merkezinde bulunan Ulusal İstihbarat Teşkilatı binası insansız hava aracı İHA ile hedef alınmış, saldırıda 1 subay hayatını kaybetmişti.

Saldırıyı şuana kadar üstlenen olmadı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'ta İstihbarat Binasına Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement