Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Çatışmalar

Musul ilinin Mahmur ilçesinde Peşmerge ile IŞİD militanları arasında şiddetli çatışmalar çıktı Peşmegeye bir grup PKK’lı destek veriyor.

08.08.2014 14:11

Irak'ın Musul ilinin Mahmur ilçesinde Peşmerge ile IŞİD militanları arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Bölgedeki AA muhabirinin edindiği bilgiye göre Erbil'e 60 kilometre uzakta olan ve nüfusu Kürt olan Mahmur ilçesini ele geçirmek isteyen IŞİD militanlarıyla Peşmerge arasındaki çatışmalar sürüyor. IŞİD militanlarının mevzilendiği noktaları havan topu, uçaksavar, roketatar ve doçkalarla ateş altına alan peşmergeye bir grup PKK militanları da destek veriyor. 300 kişilik bir PKKlı militan grubunun da Mahmur Kampı'nı korumaya aldıkları kaydedildi. Çatışmalar devam ederken bölgede keşif yapan savaş uçakları dikkati çekti.

Taktik çekilme

Bu arada dün Peşmerge gücünün, Mahmur'dan çekildiği iddia edilmişti. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre peşmege, Mahmur'un tamamından çekilmedi. Savaş uçaklarının bombardımanı için belli alanları boşalttı.

IŞİD'in, 20 kilometre uzaklıktaki Güver nahiyesini ele geçirmesinin ardından Mahmur ilçe halkı, bölgeyi terkederek, Erbil'e sığınmıştı. - Erbil

Irak\'taki Çatışmalar
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement