Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Çatışmalar

Enbar ilinde Irak ordusuyla IŞİD militanları arasında çıkan çatışmalarda 10 kişi öldü, 33 kişi yaralandı ABD savaş uçakları Hadise Barajı üzerinde keşif uçuşu yaptı.

17.08.2014 19:46

Irak'ın El-Enbar ilinde ordu ile terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) mensupları arasında çıkan çatışmalarda 10 militanın öldüğü, 3'ü asker 33 kişinin yaralandığı bildirildi.

Enbar ili polis şefi Tümgeneral Ahmed ed-Duleymi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava kuvvetleri ve aşiret gruplarıyla desteklenen Irak ordusunun, IŞİD militanlarıyla Enbar vilayetinin merkezi Er-Ramadi'nin El-Buayse ve El-Hamidiyye bölgelerinde çatışmaya girdiğini söyledi.

Duleymi, çatışmalarda IŞİD üyesi 10 kişinin öldürüldüğünü, 3'ü asker 33 kişinin yaralandığını ifade etti.

Öte yandan, ABD savaş uçaklarının Ramadi'nin batısındaki Hadise Barajı'nı IŞİD militanlarından gelebilecek bir saldırıya karşı koruma altına aldığı belirtildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, ABD savaş uçakları IŞİD'in, Irak'ın ikinci büyük barajı olan Hadise'ye doğru ilerlemesine engel olmak için bölgede keşif uçuşları yapıyor.

ABD'nin, IŞİD'in kontrolüne alması durumunda Enbar için tehlike oluşturacak Hadise Barajı'na büyük önem verdiği bildiriliyor. - Irak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement