İran'da Tutuklanan Gazeteciler - Son Dakika
Güncel

İran'da Tutuklanan Gazeteciler

İran\'da Tutuklanan Gazeteciler

İran'da merkezi yurtdışında bulunan ve Farsça yayın yapan medya örgütleriyle işbirliği yapma gerekçesiyle tutuklanan 11 gazetecinin, 6 farklı basın kuruluşu için çalıştıkları bildirildi.

28.01.2013 16:13

İran'da merkezi yurtdışında bulunan ve Farsça yayın yapan medya örgütleriyle işbirliği yapma gerekçesiyle tutuklanan 11 gazetecinin, 6 farklı basın kuruluşu için çalıştıkları bildirildi.

Tutuklanan gazetecilerin çalıştığı kuruluşların başyazarları, Associated Press ajansına yaptıkları açıklamada, dün gece "yabancılarla temasları" nedeniyle tutuklanan gazetecilerin 7'sinin erkek, 4'ünün kadın olduğunu belirtti.

Gazetecilerin yarı resmi ILNA ajansı da dahil olmak üzere aralarında haftalık ve günlük yayın yapan 6 farklı basın kuruluşu için çalıştığı belirtildi.

Bazı gazetecilerin, merkezi yurtdışında bulunan muhalif İran medyasında çıkan eleştirel veya feminist eylemleri destekleyen yazılarından ötürü geçmişte aylarca demir parmaklıklar arkasında tutuldukları belirtildi.

Başyazarlardan biri, tutuklanan 3 gazetecinin reformcu İtimad, diğer 3'ünün Şark gazeteleri için çalıştıklarını söylerken, Şark gazetesi çalışanlarının gazete binasında tutuklandıkları bildirildi.

Bu arada haftalık Ticaret-i-Ferda gazetesinin çalışanı olan bir diğer gazeteci Saba Azarpeik'in de kayıp olduğu ve tutuklandığından endişe edildiği ifade edildi.

İran'da geçen hafta Genel Savcı Golam Hüseyin Muhseni Ejehei, "düşman yabancı medyayla" ilişki içindeki gazetecilerin cezalandırılacağını, bu gazetecilerin "düşmanın amacına hizmet ettiğini" söylemişti.

İran geçen yıllarda, Voice of America (Amerika'nın Sesi) ve BBC Farsça servisini kınayarak, bu kuruluşları, ABD ve İngiliz istihbarat servislerinin kolları olarak nitelendirmişti.

Muhabir: Gamze Türkoğlu Oğuz/ AP

Yayıncı: Hüseyin Köşger - TAHRAN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran'da Tutuklanan Gazeteciler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement