İran'dan füze misillemesi: Şarapneller İsrail Başbakanlık Ofisi'nin yakınına düştü - Son Dakika
Son Dakika Logo

İran'dan füze misillemesi: Şarapneller İsrail Başbakanlık Ofisi'nin yakınına düştü

İran\'dan füze misillemesi: Şarapneller İsrail Başbakanlık Ofisi\'nin yakınına düştü
16.03.2026 18:44

İran'ın İsrail'e yönelik başlattığı füze misillemesi ülke genelinde paniğe neden oldu. Saldırı sırasında İsrail'de bir çok kentte sirenler çalarken başkent Kudüs ve çevresinde hava savunma sistemleri devreye girdi. Şarapnel parçalarının ise Batı Kudüs'teki İsrail Başbakanlık Ofisi yakınlarına düştüğü bildirildi.

İran'dan İsrail'e yönelik gerçekleştirilen füze saldırısının ardından bazı şarapnel parçalarının Batı Kudüs'te bulunan İsrail Başbakanlık Ofisi'nin yakınına düştüğü bildirildi. Saldırı sırasında İsrail genelinde alarm durumuna geçilirken birçok kentte sirenler çaldı.

HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ DEVREYE GİRDİ

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, İran'dan fırlatılan füzelerin önlenmesi için hava savunma sistemlerinin devreye sokulduğu belirtildi. Misilleme tehdidi altındaki bölgelerde vatandaşların cep telefonlarına erken uyarı mesajları gönderildi.

KUDÜS VE BEYT ŞEMEŞ'TE ŞARAPNEL PARÇALARI

Hava savunma sistemlerinin füzeleri engellemesinin ardından bazı şarapnel parçalarının Kudüs ve Beyt Şemeş bölgelerine düştüğü aktarıldı. Yedioth Ahronot gazetesinin haberine göre, parçaların bir kısmı Batı Kudüs'teki İsrail Başbakanlık Ofisi'nin yakınlarına, bir kısmı ise işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Eski Şehir bölgesine düştü.

CAN KAYBI YOK

İsrail acil yardım servisi, saldırı sonrası yapılan ilk incelemelerde olayda ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı. Yetkililer bölgede güvenlik önlemlerinin artırıldığını ve incelemelerin sürdüğünü bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran'dan füze misillemesi: Şarapneller İsrail Başbakanlık Ofisi'nin yakınına düştü - Son Dakika


Advertisement