İranlı Kamança Ustası Mehrdad Nasehi ve Daf Ustası Mareechi Asu'dan Yeni Albüm: Hayale Mest - Son Dakika
Güncel

İranlı Kamança Ustası Mehrdad Nasehi ve Daf Ustası Mareechi Asu'dan Yeni Albüm: Hayale Mest

İranlı Kamança Ustası Mehrdad Nasehi ve Daf Ustası Mareechi Asu\'dan Yeni Albüm: Hayale Mest

Mehrdad Nasehi ve Mareechi Asu'nun birlikte hazırladığı 'Hayale Mest' albümü, Türkiye'de müzikseverlerle buluştu. Albüm, Fars geleneksel müziğinde dastgah şeklinde doğaçlama olarak kaydedildi ve İran'ın büyük müzik üstatlarına armağan edildi. Geleneksel İran müziği ile modern unsurları bir araya getiren albüm, Viya Müzik etiketiyle dijital platformlarda yayımlandı.

07.11.2023 20:38  Güncelleme: 20:43

İranlı kamança ustası Mehrdad Nasehi ile daf ustası Mareechi Asu'nun birlikte hazırladığı "Hayale Mest" albümü, Türkiye'de müzikseverlerle buluştu.

Yakın zamanda mistik ve geleneksel müziğin 432 Hz frekansında kaydedilmiş bir deneyim albümü olan "Ghalandar"ı Mehrdad Maleki ile dinleyicilerin beğenisine sunan Mareechi Asu, bu kez Mehrdad Nasehi ile bir araya geldi.

Yaptığı müzikal çalışmalarla kültürler arası köprü kurmayı amaçlayan Asu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, albümün 6 parçadan oluştuğunu belirterek, "Albüm, Fars geleneksel müziğinde dastgah şeklinde doğaçlama olarak kayıt edildi. Shoushtari, Abuata ve Dashti makamlarını kullandık." dedi.

Asu, Mehrdad Nasehi'nin, İran'ın usta müzisyenleri Mohammad Reza Shajarian, Hossein Alizadeh ve Mohammad Reza Lotfi ile birçok ülkede konserler vermeye devam ettiğini aktararak, "Hayale Mest" albümünü, İran'ın büyük müzik üstatlarına armağan ettiklerini vurguladı.

Geleneksel İran müziği ile modern unsurları bir araya getiren albüm, Viya Müzik etiketiyle dijital platformlarda yayımlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İranlı Kamança Ustası Mehrdad Nasehi ve Daf Ustası Mareechi Asu'dan Yeni Albüm: Hayale Mest - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement