Irek Mukhamedov, Zorba ile Sahnede - Son Dakika
Güncel

Irek Mukhamedov, Zorba ile Sahnede

Irek Mukhamedov, Zorba ile Sahnede

Sayısız başarılara imza atan balet Irek Mukhamedov, ADOB sanatçılarıyla yarın ve 12 Mayıs'ta, başkentli sanatseverlerin karşısına çıkacak.

10.05.2013 13:09  Güncelleme: 13:11

Şenay Ünal - Tuğba Özgür Durmaz - Sayısız başarılara imza atan balet Irek Mukhamedov, Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) sanatçılarıyla yarın ve 12 Mayıs'ta, başkentli sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Mukhamedov, ATO Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki gösteriler öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, baleye 5 yaşında başladığını ve o günden beri sahnede olduğunu söyledi.

"Benim kaderim bir bale sanatçısı olmaktı" diyen Mukhamedov, ilk zamanlarda balenin yanı sıra buz pateni gibi farklı uğraşlara da yöneldiğini ancak 11 yaşından itibaren bir dansçı olarak hissetmeye başladığını belirtti.

Mukhamedov, "bugün takdir gören, örnek alınan ve takip edilen bir sanatçı" olabilmesini hedeflerini yola çıkarken belirlemesine, çalışmalarını kararlılıkla sürdürmesine borçlu olduğunu ifade etti.

Balet Mukhamedov, "Hayal kurmuyordum ancak kendime istikrarlı bir şekilde hedef belirledim. 'Bir toplulukta görev alıyorsam herkesten daha iyi olacağım, tiyatroda görev alıyorsam baş solist ben olacağım' dedim hep ve bu hedefe doğru gayret göstererek, çalışarak ilerledim" dedi.

-"Dans edebildiğim sürece sahnede olmak istiyorum"-

Daha önce Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festival'inde de sahneye çıktığını anımsatan Mukhamedov, Aspendos'un kendisinde çok güzel bir hatıra olarak kaldığını vurguladı.

Aspendos'ta Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü sanatçılarıyla Zorba'yı sahnelediklerini hatırlatan Mukhamedov, "Benim için önemli olan dans ettiğim eseri, kahramanı yaşamak, yaşatmak, seyirciye iletmek, iletişim kurmak, sahnede olma zevkini ve mutluluğunu yaşamak ve yaşatmak" diye konuştu.

En büyük hayalinin, balenin yaşaması, yaşatılması ve dans edebileceği sürece sahnede kalmak olduğunu vurgulayan Mukhamedov, 53 yaşında olmasına rağmen öğrenmeye devam ettiğini söyledi.

Bolşoy Balesi'nden sonra İngiliz Kraliyet Balesi'nde yıllarca dans eden, tekniği ve artistiğiyle birçok koreografı etkileyerek kendine özel roller yazılmasına sebep olan Mukhamedov'un çok sayıda ödülü bulunuyor.

Kazan doğumlu Irek Mukhamedov, çok sayıda yerde eğitmenlik ve koreograflık görevi de yapıyor.

Yayıncı: Tolga Özgenç - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irek Mukhamedov, Zorba ile Sahnede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement