İş Dünyasının Şampiyonları 'La Koşu Parkuruna İndi - Son Dakika
Güncel

İş Dünyasının Şampiyonları 'La Koşu Parkuruna İndi

İş Dünyasının Şampiyonları \'La Koşu Parkuruna İndi

Vodafone Türkiye’nin ana sponsorluğunda bu yıl ikinci kez düzenlenen Vodafone İstanbul Champions Running Şirketler Arası Koşusu bugün gerçekleştirildi.

22.09.2013 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vodafone Türkiye'nin ana sponsorluğunda bu yıl ikinci kez düzenlenen Vodafone İstanbul Champions Running Şirketler Arası Koşusu bugün gerçekleştirildi.

Vodafone'dan yapılan açıklamaya göre, 50 kadar şirketten 750'ye yakın koşucu, 6 kilometrelik koşu için Belgrad Ormanı'nda bir araya geldi. 17 Kasım'da düzenlenecek 35. Vodafone İstanbul Maratonu'na bir hazırlık niteliği taşıyan koşuda takım ruhunu parkura taşıyan Arçelik koşu takımı, yarışta birinci oldu.

35. Vodafone İstanbul Maratonu'na hazırlık ve ısınma turu niteliği de taşıyan ikinci Vodafone İstanbul Champions Running'de şirket çalışanları hem koşuda ter döktü hem de takım ruhunu pekiştirdi.

Sabah yağan yoğun yağmura rağmen, 50'ye yakın takım ve yaklaşık 750 şirket çalışanı, en az 5, en çok 20 kişiden oluşan takımlar halinde şirketlerini temsilen yarışmaya katıldı. Vodafone İstanbul Champions Running, yoğun iş yaşamında her gün bir maraton koşan çalışanları güzel bir sonbahar hafta sonunda iş yaşamının temposundan uzaklaştırdı. Çalışanlar, ekip ruhunu perçinleyip sporun keyfini çıkardı.

İstanbul Champions Running katılımcıları Hillside City Club ile 3 hafta öncesinden hazırlık koşuları ve kuvvet antrenmanları ile yarışa hazırlanmaya başladı. Koşucular, yarış gününde Belgrad Ormanı'ndaki sabah kahvaltısında sohbet edip yarışın havasına girdi.

Yarışı dereceyle bitirenler, şirketleri adına şampiyonluk gururu yaşadı. En hızlı takım, en hızlı kadın ve en hızlı erkek yarışmacıların ödüllendirildiği Vodafone İstanbul Champions Running'de 6 kilometrelik parkuru tamamlayan takımlar arasından en kısa sürede parkuru bitiren Arçelik Koşu Takımı şampiyon oldu. İkinciliği Vodafone Koşu Takımı, üçüncülüğü de Eczacıbaşı Koşu Takımı aldı.

Birinci olan Arçelik takımındaki koşucular The Marmara Hotel'de çift kişilik akşam yemeği ve 5 adet Timex saatin sahibi oldu. İkinci olan Vodafone takımı, Babylon'dan çift kişilik konser bileti, üçüncü Eczacıbaşı takımıysa İKSV'den çift kişilik konser biletlerinin sahibi oldu.

Yarışmanın bireysel kategorisinde en iyi dereceyi yapan kadın ve erkek çalışan birer çift adidas Energy Boost ayakkabı ve Hillside'dan masaj kazandı. En hızlı erkek koşucu, Yıldız Teknik Üniversitesi Koşu Takımı'ndan 20.54'lik derecesiyle Mehmet Boztepe oldu. En hızlı kadın koşucu Damla Günkut Vodafone Koşu Takımı'ndan 26.12'lik derecesiyle birinci oldu. Bugünkü koşunun ve ilk koşunun ortalamasında en hızlı kadın Damla Günkut (Vodafone) ve en hızlı erkek sporcu Sinan Kahraman (Eczacıbaşı), 3 Kasım'daki New York Maratonu'na gitme hakkı kazandı.

-"Sporu kitleselleştirmeyi ve erişilebilir hale getirmeyi hedefliyoruz"

Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Lütfullah Kitapçı, Vodafone Türkiye olarak, Türkiye'nin sürdürülebilir ekonomik ve sosyal gelişimine destek sunacak yatırımlarını öncelendirdiklerini dile getirdi.

Bu anlamda sporun farklı alanlarına yatırımlar yaptıklarını belirten Kitapçı, şunları kaydetti:

"Sporu kitleselleştirmeyi ve erişilebilir hale getirmeyi hedefliyoruz. Hem kolay erişilebilir olması, hem de hangi yaştan ve kesimden olursa olsun herkesçe yapılabilmesi nedeniye koşu sporunu önemsiyor, destekliyoruz. Bu bakış açısıyla geçtiğimiz yıl Türkiye'nin en geniş katılımlı kitlesel organizasyonu Vodafone İstanbul Maratonu'na adımızı verdik. Maraton, bu yıl da on binlerin katılımıyla 17 Kasım Pazar günü koşulacak.

Bunun yanı sıra, Türkiye'nin gelişimini tetikleyen şirketlerinin oluşturdukları takımlarla birlikte sağlıklı yaşama verdiğimiz değeri beraber göstermek istedik ve 26 Mayıs'ta düzenlenen 1. Vodafone İstanbul Champions Running'e olarak adımızı verdik. 22 Eylül'de daha geniş katılımla 2. Vodafone İstanbul Champions Running'i başarıyla tamamladık. İlk koşunun ve ikinci koşunun ortalamasında en hızlı kadın ve erkek sporcusu 3 Kasım'daki New York Maratonu'na gidecekler. Vodafone İstanbul Champions Running'i, Vodafone İstanbul Maratonu'na bir hazırlık etabı olarak konumlandırıyoruz. Vodafone Türkiye olarak, müşterilerimizin hem iş hem de sosyal hayatlarında yanlarında olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İş Dünyasının Şampiyonları 'La Koşu Parkuruna İndi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement