İş Süreçlerini Yeniden Keşfedin - Son Dakika
Güncel

İş Süreçlerini Yeniden Keşfedin

İş Süreçlerini Yeniden Keşfedin

SAP® Business Suite powered by SAP HANA® ile gerçek zamanlı iş süreçlerini yeniden keşfedin.

18.01.2013 11:30  Güncelleme: 14:42

SAP, gerçek zamanlı işlemleri ve analitikleri tek bir bellek-içi platformda bir araya getiren SAP® Business Suite powered by SAP HANA®'nın global lansmanını gerçekleştirdi.

SAP® Business Suite powered by SAP HANA®, şirketler için inovasyonu ve hızı yeniden tanımlıyor ve iş dünyasına yepyeni büyüme fırsatları sunuyor.

SAP, Frankfurt, New York ve Palo Alto'da gerçekleştirdiği eş zamanlı lansman ile SAP Business Suite müşterileri için yeni bir seçenek olan SAP® Business Suite powered by SAP HANA® ürününü piyasaya sundu. Böylece SAP, işlemsel verileri gerçek zamanlı olarak tek bir bellek-içi platformda analiz edebilen entegre kurumsal uygulamaların tek tedarikçisi konumuna yerleşti. SAP Business Suite powered by SAP HANA sayesinde kurumlar iş dünyasının öngörülmesi mümkün olmayan koşullarında anında ve proaktif olarak işlem, analiz ve tahmin yapabilme olanağına kavuşarak iş süreçlerini gerçek zamanlı yürütebilecekler. Böylece lüzumsuz veri ve sistemlerin oluşturduğu karmaşıklığı ortadan kaldıran şirketler, benzersiz bir yeteneğe kavuşarak gerçek zamanlı öngörülerini en hızlı şekilde faaliyetlerine aktarabilecekler. İş süreçlerine uçtan uca değer katmak amacıyla tasarlanmış bu çığır açan inovasyon, şirketlerin iş yapış biçimlerini ve birbirleriyle etkileşimlerini temelden değiştirecek özelliklere sahip. Ürün kapsamında pazar analizi, finansal kapanışlar, alacak yönetimi, malzeme kaynak planlaması, tüketici ve sosyal duyarlılık analizi gibi çok çeşitli iş senaryolarının yanı sıra en çok kullanılan operasyonel raporlama ile analitikler de müşterilere en yüksek değeri sunmak hedefiyle belirgin biçimde optimize edilmiş bulunuyor.

SAP Business Suite powered by SAP HANA, iş dünyası için hız ve inovasyonu yeniden tanımlayarak şirketlere büyüme fırsatlarıyla dolu yepyeni bir dünya sunuyor. Müşteriler artık planlama, uygulama, raporlama, analiz gibi kritik iş süreçlerini gerçek zamanlı olarak ve aynı canlı veriyi kullanarak yönetebiliyor. Gerçek zamanlı yeni SAP Business Suite, operasyonel analitik ve raporlamanın canlı veriler kullanılarak yapılabildiği açık bir çalışma ortamı sunuyor. SAP, şirketlerin SAP Business Suite'in yeni avantajlarından faydalanabilmeleri için kolaylıkla kullanılabilecek bir hizmet paketinin yanı sıra SAP HANA platformuna geçiş yapmak isteyen müşterileri için de hızla uygulanabilecek çözümler geliştirmiş bulunuyor.

SAP bu modern platform ile daha akıllı iş inovasyonları, daha hızlı iş süreçleri ve daha basit ticari işlemler için şirketlerin tüm işlerini gerçek zamanlı olarak yapmalarına ve asgari kesintiyle dönüştürmelerine yardımcı oluyor.

Teknoloji ve İnovasyondan Sorumlu SAP Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Vishal Sikka, "SAP Yürütme Kurulu Başkanı ve Kurucumuz Dr. Hasso Plattner, 2010 yılında SAP'nin bilgi birikimi ve zihinsel yenilenmesinin kalbinde SAP HANA'nın yer alacağına dair cesur bir vizyon ortaya koydu. Plattner, SAP HANA'nın hem mevcut hem de yeni uygulamaları dönüştüreceğini söyledi. Son iki yıldır bu vizyonu gerçekleştirmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz ve bugün, SAP Business Suite'in SAP HANA'nın gücünden faydalanmasını sağlayarak çok önemli bir adım atıyoruz," dedi. "Artık dünyanın en iyi şirketlerinin kalbindeki yazılım, insanoğlunun hayal gücü kadar hızlı çalışıp düşünebiliyor. Şimdi maliyet ile performans arasındaki geleneksel rekabeti ortadan kaldırabilir ve gerçek zamanlı iş dünyasını yeniden keşfedebiliriz. Bunu yaparken, iş ortaklarımızdan oluşan güçlü ekosistemimizle müşterilerimizin çalışma ortamlarını önemli ölçüde sadeleştiriyoruz. Ayrıca SAP Business Suite sektördeki tüm önemli veritabanlarını bütünüyle desteklemeye devam ediyor. Tüm bunlar açıklık ve kesintisiz inovasyona olan bağlılığımızı gösteriyor."

2013 itibariyle SAP Business Suite portföyünü SAP HANA platformuna taşıyarak sektörde benzersiz bir dönüşüm başlattıklarını belirten SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin, "Kurumsal iş uygulamaları dünyasında, müşterilerine iş analitiği ve kurum işlemlerini bellek içi bazlı tek platformda yürütme olanağını sunan tek şirket olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. SAP Business Suite powered by SAP HANA ile müşterilerimize işletmelerini sürekli olarak iyileştirme ve pazardaki her türlü değişikliğe gerçek zamanlı olarak yanıt verme olanağını sunuyoruz. Temel iş uygulamalarının SAP HANA platformuna taşınmasıyla birlikte işletmeler kurumsal kaynaklarını daha akıllı, hızlı ve basit bir şekilde yönetebiliyor. Bilginin gerçek zamanlı olarak elde edilmesi yeni iş modelleri oluşturmaya olanak tanımasının yanı sıra devasa boyutlarda verinin birkaç saniyede analiz edilip işlenmesini sağlayarak iş süreçlerini hızlandırıyor. ERP (Kurumsal Kaynak Planlama), CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi), SCM ( Tedarik Zinciri Yönetimi), PLM (Ürün Hayatdöngüsü Yönetimi) gibi kurumsal iş uygulamalarını içeren Business Suite portföyümüze de SAP HANA platformunda sunarak kurumların yüksek performansla ve daha etkin bir şekilde çalışmalarını sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

Daha Akıllı İş İnovasyonları

Müşteriler iş zekâsının işlemlere gömülü olması sayesinde iş modellerini ve süreçlerini artık yeniden değerlendirebilirler.

"SAP ERP'nin artık SAP HANA platformu üzerinden sunulması bizi çok heyecanlandırıyor, çünkü bu John Deere için oyunun kurallarını değiştiren bir yenilik olacak," diyen Deere and Company Global SAP Servisleri Direktörü Derek Dyer sözlerini şöyle sürdürdü: "Başarılı bir ilk uygulama ve deneyimin ardından hızlı bir şekilde SAP HANA'nın mevcut ve gelecekteki uygulamalarımız için en uygun platform olduğu kararını verdik. SAP'nin bu son derece önemli inovasyonunun, yeni ürün ve hizmetleri pazara tanıtma sürecimizi bütünüyle değiştirerek, malzeme ihtiyaç planlaması gibi kritik süreçleri gerçek zamanlı olarak yürütmemizi ve tahmine dayalı bakımın mümkün olduğu yeni bir dünyayı keşfetmemizi sağlayacağına inanıyoruz."

Daha Hızlı İş Süreçleri

SAP Business Suite powered by SAP HANA ile şirketler ana işlerini önemli ölçüde hızlandırabilir, kendilerini gerçek zamanlı senaryolar doğrultusunda geliştirebilirler.

IDC'nin Global Yazılım, Servisler, Büyük Veri ve aynı zamanda Satış ve Pazarlama Yönetim Danışmanlığı araştırma gruplarının Kıdemli Başkan Yardımcısı Henry Morris, hızı giderek artan iş dünyasında karar verme süreçlerinin giderek kısaldığını vurguladı. Bu nedenle bilginin toplanması, analiz edilmesi ve harekete geçilmesi için gereken sürenin azaltılmasına yönelik sürekli artan bir ihtiyacın olduğunu belirten Morris sözlerini şöyle sürdürdü: "SAP Business Suite powered by SAP HANA, bu ihtiyaca cevap veriyor. İşlemlerin yürütülmesini ve analitiği tek bir platformda bir araya getiren SAP HANA, kayıt ve kararların harmanlandığı bir sistemi destekliyor. İşlem yönetimi ile gerçek zamanlı karar yönetiminin entegre edilmesi sayesinde paralel operasyonel sistemler ve iş zekası sistemlerindeki gecikme ve verimsizlikler ortadan kaldırılıyor. Bu sayede şirket çalışanları anlamlı ve en güncel verileri kullanarak en doğru taktiksel, , operasyonel ve stratejik kararları alabiliyor. ."

Daha Basit Ticari İşlemler

Bugün insanlar tüketici seviyesinden kullanıcı deneyimine sahip olmayı bekliyor ve canlı öngörülerinin en hızlı şekilde aksiyona dönüştirecek güce sahip olmayı istiyor. SAP Business Suite, gerçek zamanlı bilgilere dayalı işlemler ile iş hayatını kolaylaştıracak.

Ferrero'nun önümüzdeki beş yıla yönelik hedefinin toplam cirosunu Avrupa dışındaki bölgelerde ikiye katlamak olduğunu belirten Ferrero Grubu CIO'su Enzo Bertolini, başarılarında SAP'nin önemli rol oynayacağını vurguladı. Bertolini, "SAP HANA platformu üzerinden sunulan SAP ERP ürününden aldığımız ilk izlenim, gerçek zamanlı verilerle çalışarak hız ve kullanılabilirlik anlamında önemli gelişmeler elde edebileceğimiz yönünde. Daha iyi simülasyon ve daha hızlı planlama ile promosyonlarda ve tedarik zincirinde belirgin avantajlar elde etmeyi bekliyoruz. Geleceğe yönelik hayalimiz, mobilite ve büyük veriyi birleştirerek karar verme ve süreç yönetimi yöntemlerimizi dönüştürmektir."

Müşteriler İçin Serbest Seçenek ve Tam Destek

SAP, müşterilerinin veritabanı teknolojisi ve tedarikçi seçimini destekleme konusundaki bağlılığını sürdürüyor. Desteklediği tüm veritabanlarına yönelik inovasyon çalışmalarına devam edecek olan SAP, veritabanı iş ortaklarıyla birlikte bellek-içi optimizasyonun da dâhil olabileceği söz konusu inovasyonları desteklemeyi sürdürecek.

SAP, SAP HANA'ya geçmek isteyen müşterilerine kapsamlı hizmetler sağlıyor. Bunlar arasında hızlı kurulum çözümleri ve SAP'nin iş ortaklarından oluşan geniş ekosistemindeki eğitimli danışmanlar bulunuyor. 2013'ün ilk çeyreğinde piyasaya sunulması planlanan özel hızlı kurulum çözümü, müşterilerin sistem kullanımına altı aydan kısa bir süre içinde başlamasını sağlayacak şekilde tasarlanıyor. Bu çözüm, önceden sektöre özel yapılandırılmış yazılımları, uygulama hizmetlerini, içerik ve son kullanıcı eğitimlerini içeren, sabit bir kapsam ve fiyat ile sunulacak. SAP, SAP HANA'ya geçişi hızlandırmak için fiyatlandırmasını SAP kullanıcı grupları ve müşterilerinden aldığı geri bildirimlerden yararlanarak bugün veri tabanı satışlarında uygulanan modele göre uyarlamıştır. Fiyatlandırma modeli uygulama değeri oranını temel alacak ve pazardaki alternatiflere göre oldukça rekabetçi bir fiyat sunacak.

Tüm bu inovasyonlar SAP Business All-in-One ürünleri için de planlanıyor ve böylece her ölçekten şirketin SAP HANA'nın avantajlarından faydalanması hedefleniyor. Bu çözümler, SAP HANA platformu üzerinden sunulan SAP Business Suite uygulamalarıyla birlikte tüm iş ortağı ekosistemine yeni satış, hizmet ve iş fırsatları getirecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İş Süreçlerini Yeniden Keşfedin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement