İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrailliler sopalarla 3 Filistinli genci yaraladı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrailliler sopalarla 3 Filistinli genci yaraladı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

WAFA'ya göre Batı Şeria'da Selfit ile Lubban eş-Şarkiyye arasındaki Vadi eş-Şair bölgesinde İsraillilerin sopalarla saldırısında 3 Filistinli genç yaralandı. Gençlerden birinin baş, karın ve omurga bölgelerinde yaralar oluştuğu ve çenesinin kırıldığı aktarıldı.

Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin, işgal altındaki Batı Şeria'da sopalarla darbettiği 3 Filistinli genç yaralandı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler Batı Şeria'nın Selfit kenti ile Lubban eş-Şarkiyye beldesi arasında bulunan Vadi eş-Şair bölgesinde Filistinlilere saldırdı. Sopalarla ağır şekilde darbedilen 3 Filistinli genç yaralandı.

Gençlerden birinin aldığı darbeler sonucu baş, karın ve omurga bölgelerinde yaralar oluştuğu ve çenesinin kırıldığı aktarıldı.

İsrail'in Ekim 2023'te Gazze Şeridi'ne saldırılarını başlatmasının ardından Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik baskın, gözaltı ve saldırılarda artış yaşanıyor.

Filistinlilerin öldürülmesi ve gözaltına alınmasının yanı sıra ev ve yapıların yıkılması, cami ve araçların ateşe verilmesi, tarım arazilerinin tahrip edilmesi ve çiftçilerin topraklarına erişiminin engellenmesi gibi ihlaller yaşanıyor.

Filistinlilerin zorla yerinden edilmesi ve yasa dışı yerleşim birimlerinin genişletilmesi de bölgedeki baskıları artırıyor.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

1000

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.