
IŞİD Irak'ın Selahettin iline bağlı Beyci ilçesinde çektiği görüntüleri yayınladı. Canlı Mesajlar adında yayınlanan görüntülerde IŞİD, Irak ordusunun bölgeyi kontrol ettiği iddiasına karşı ilçedeki saldırı ve varlığını ispatlamaya çalışıyor.
İNTİHAR SALDIRILARINI YAYINLADILAR
Uzun süredir çatışmalara sahne olan Beyci Irak resmi kaynaklarına göre IŞİD'in elinden alınmıştı fakat yayınlanan görüntülerde militanlar ilçenin merkezinde olduklarını iddia ediyor. Beyci termik santralini korumakla görevlenen askeri kontrol noktasına yapılan iki bomba yüklü aracın patlama anının da yer aldığı görüntülerde ayrıca öldürülen Irak askerlerinin de cesetleri görünüyor.
BEYCİ'DE IRAK'IN EN BÜYÜK PETROL RAFİNERİSİ VAR
Şivelerinde farklı Arap ülkelerinden oldukları anlaşılan militanlar tekbirler eşliğinde Beyci'de olduklarını ve kenti asla orduya kaptırmayacaklarını söylüyorlar. Beyci'de Irak'ın en büyük petrol rafineri fabrikası yer aldığı için büyük öneme sahip.
Son Dakika › Güncel › IŞİD, Düzenlediği İntihar Saldırılarının Görüntülerini Yayınladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.