IŞİD, Düzenlediği İntihar Saldırılarının Görüntülerini Yayınladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

IŞİD, Düzenlediği İntihar Saldırılarının Görüntülerini Yayınladı

IŞİD, Düzenlediği İntihar Saldırılarının Görüntülerini Yayınladı
07.12.2014 17:53  Güncelleme: 20:06

IŞİD, Irak'ın Selahettin iline bağlı Beyci ilçesinde çektiği görüntüleri yayınladı. Görüntülerde IŞİD'in düzenlediği intihar saldırıları yer alıyor.

IŞİD Irak'ın Selahettin iline bağlı Beyci ilçesinde çektiği görüntüleri yayınladı. Canlı Mesajlar adında yayınlanan görüntülerde IŞİD, Irak ordusunun bölgeyi kontrol ettiği iddiasına karşı ilçedeki saldırı ve varlığını ispatlamaya çalışıyor.

İNTİHAR SALDIRILARINI YAYINLADILAR

Uzun süredir çatışmalara sahne olan Beyci Irak resmi kaynaklarına göre IŞİD'in elinden alınmıştı fakat yayınlanan görüntülerde militanlar ilçenin merkezinde olduklarını iddia ediyor. Beyci termik santralini korumakla görevlenen askeri kontrol noktasına yapılan iki bomba yüklü aracın patlama anının da yer aldığı görüntülerde ayrıca öldürülen Irak askerlerinin de cesetleri görünüyor.

BEYCİ'DE IRAK'IN EN BÜYÜK PETROL RAFİNERİSİ VAR

Şivelerinde farklı Arap ülkelerinden oldukları anlaşılan militanlar tekbirler eşliğinde Beyci'de olduklarını ve kenti asla orduya kaptırmayacaklarını söylüyorlar. Beyci'de Irak'ın en büyük petrol rafineri fabrikası yer aldığı için büyük öneme sahip.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel IŞİD, Düzenlediği İntihar Saldırılarının Görüntülerini Yayınladı - Son Dakika


Advertisement