İşitme Cihazını Kaybeden Minik Nehir Su'yun Hayatla Bağı Koptu - Son Dakika
Güncel

İşitme Cihazını Kaybeden Minik Nehir Su'yun Hayatla Bağı Koptu

İşitme Cihazını Kaybeden Minik Nehir Su\'yun Hayatla Bağı Koptu

Ankara'nın Polatlı İlçesi'nde işçi emeklisi Aydın ailesinin üç çocuğundan en küçüğü olan Nehir Su Aydın'ın, yurt dışından 20 bin liraya getirilen özel işitme cihazı kaybolunca hayatla bağlantısı kesildi.

26.12.2013 12:48

Ankara'nın Polatlı İlçesi'nde işçi emeklisi Aydın ailesinin üç çocuğundan en küçüğü olan Nehir Su Aydın'ın, yurt dışından 20 bin liraya getirilen özel işitme cihazı kaybolunca hayatla bağlantısı kesildi. Polatlı'da Tarhan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ne giden 3,5 yaşındaki Nehir Su Aydın'ın akşam eve geldiğinde kulağındaki işitme cihazının olmadığını gören ailesini büyük bir telaş sardı. Okulda, servis aracında ve okul güzergahında cihazı aramaya koyulan aile bir türlü sonuç alamadı. İşitme cihazı kulaklığının bulunması için zabıta ekipleri, polis ve eğitim uygulama okulundakiler adeta seferber oldu.

YURT DIŞINDAN GELMİŞTİ

Nehir'in annesi Yıldız Aydın, kızını henüz 5 aylıkken şüphelenip doktora götürdüklerini söyledi. Yurt dışından getirilen ve değeri toplamda 50 bin lira olan işitme cihazının kızına takıldığını, Nehir'in böylece hayatla bağlantı kurduğunu söyleyen talihsiz Anne, Cihaz iki parçadan oluşuyor. Implant denilen bir çip Nehir'in beynine takıldı. Bunun değeri 30 bin lira. Buna bağlı olan ikinci parça kulaklık ise Nehir'in kulağına takıldı. Bu da 20 bin lira civarında. Devlet bu masrafı karşıladı. Küçük kızımız yaklaşık 2 yıldır bu cihazı kullanıyordu ve hiçbir sorun yaşamıyordu. Ancak bir akşam okuldan geldiğinde kulaklığındaki cihazı göremedik ve kahrolduk. Her yeri aradık sonuç alamadık. Küçük kızımızın hayatla bağlantısı kesildi. Başkent hastanesinde kızımı ameliyat eden doktorlar bu cihaza Nehir'in çeyizidir, iyi koruyun demişlerdi dedi. Doktorların bu cihazı 5 yaşından sonra takmanın bir faydası olmadığını da söyledi.

BABA AYDIN ELİMİZDEN TUTUN

Emekli işçi olan Baba Ali İhsan Aydın ise cihazın çok pahalı olmasından dolayı ekonomik güçlerinin yetmediğini söyledi. Kulaklık cihazının bulunması için okul güzergahını karış karış gezdiğini, zabıta ve polise haber bıraktığını ancak bir sonuç alamadığını söyleyen Aydın, Çaresiz kaldık. Küçük kızım şimdi 3,5 yaşında, 5 yaşına kadar bu cihazın mutlaka takılması lazım diyerek kendisine yardım edilmesini bekliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşitme Cihazını Kaybeden Minik Nehir Su'yun Hayatla Bağı Koptu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement