İspanya'da Evlenme Yaşı 14'den 16'ya Çıkartılıyor - Son Dakika
Güncel

İspanya'da Evlenme Yaşı 14'den 16'ya Çıkartılıyor

İspanya\'da Evlenme Yaşı 14\'den 16\'ya Çıkartılıyor

İspanya'da sağ görüşlü hükümet, "2013-2016 Çocuk ve Ergenlik Planı" çerçevesinde evlenme yaşını 14'den 16'ya çıkarmayı planlıyor.

05.04.2013 21:31

İspanya'da sağ görüşlü hükümet, "2013-2016 Çocuk ve Ergenlik Planı" çerçevesinde evlenme yaşını 14'den 16'ya çıkarmayı planlıyor.

Reşit olmayanların yaşam kalitelerini ve refahlarını artırmayı hedefleyen ve Bakanlar Kurulu'nda kabul edilen 125 maddelik planla ilgili basına bilgi veren Sağlık, Sosyal Hizmet ve Eşitlikler Bakanı Ana Mato, "İspanya demokrasi tarihinde bu zamana kadar açıklanmış en geniş planı hayata geçirmeye hazır olduklarını" söyledi.

Planda, 14 olan evlenme yaşı 16'ya çıkarılırken, 13 yaşından itibaren müsaade edilen cinsel ilişkiye girme yaşının da yükseltilmesi düşünülüyor. Birleşmiş Milletler, 2007 yılında İspanya'dan cinsel ilişkiye girme yaşının 12'den en az 15'e çıkartmasını istemişti.

İspanya'da geçtiğimiz yıl kasım ayında 13 yaşındaki bir kız, uğradığı cinsel saldırı sonucu öldürülmüş, olay sonrasında ana muhalefetteki Sosyalist İşçi Partisi (PSOE), hükümetten en kısa zamanda cinsel ilişkiye girme yasal yaşını yükseltmesini istemişti.

Öte yandan 4 yıllık plan için 5 milyar 159 milyon avroluk bir bağış topladıklarını anlatan Mato, mevcut durumda 35 bin olan korumaya muhtaç çocukların hakim kararı olmaksızın idari kararla koruma evlerine alınabileceğini duyurdu. Plan kapsamında ayrıca, şiddet mağduru çocukların korunmasının garanti edilmesinde, obeziteye karşı mücadelede, alkol ve sigara kullanımında ek önlemler alındığı bildirildi.

Hükümetin sunduğu plan, ilk olarak meclisteki siyasi partilerin gruplarında daha sonra da komisyonda görüşülecek. - MADRİD

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İspanya'da Evlenme Yaşı 14'den 16'ya Çıkartılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement