Katolik dünyasının en üst makamlarından biri olan kardinalliğe atanan İspanyol Fernando Sebastian Aguilar'ın eşcinseller hakkındaki yorumu polemiğe neden oldu.
Kardinalliğe atanmasıyla ilgili düzenlenecek tören için gelecek ay Vatikan'a gidecek olan Aguilar, bir İspanyol gazetesine verdiği demeçte, eşcinselliği "tedaviyle normalleştirilebilir bir cinsiyet yetersizliği" olarak tanımladı.
Yeni kardinal, eşcinsellikle ilgili bir soru üzerine, "Bir eşcinseli, yetersiz olarak göstermek hakaret değildir, yardımdır. Çünkü eşcinsellik birçok kez uygun tedaviyle normalleştirilebilir ve düzeltilebilir. Bu bir hakaret değildir. Çünkü iyi bir arkadaş, kusuru olan bir kişiye bunu söylemelidir. Yüksek tansiyonu olan biri gibi. Kendisine bu söylendiğinde sinirlenmek yerine 'kendimi nasıl düzeltirim' demelidir. Vücudumuzda çok fazla yetersizlik vardır. Eşcinsellik sonu olan bir şeydir ve bu sona ulaşamayan hata yapmıştır. Bu kimse için acizlik değildir. Vücudumuzda çok fazla eksiklik vardır" ifadesini kullandı.
Bu arada İspanya'da ana muhalefette bulunan Sosyalist İşçi Partisi'nin Malaga kentindeki lideri Maria Gamez, yaptığı yazılı açıklamada, Kardinal Aguilar'ın ifadelerini "anayasaya aykırı, hakaret içeren ve gerici" olarak nitelendirdi.
Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus, göreve seçildikten bu yana yaptığı açıklamalarla "ılımlı bir Papa" olarak dünya basınının övgüsünü almış, "Kilise'nin, eşcinsellere yönelik önyargısını yıkmak istediği" yorumları yapılmıştı. - Madrid
Son Dakika › Güncel › İspanyol Kardinale Göre, Eşcinsellik 'Tedaviyle Normalleştirilebilir Cinsiyet Yetersizliği' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?