Istanbul Anadolu Adalet Sarayı'nda 15 Temmuz Anıldı - Son Dakika
Güncel

Istanbul Anadolu Adalet Sarayı'nda 15 Temmuz Anıldı

Istanbul Anadolu Adalet Sarayı'nda 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde, "15 Temmuz Şehitleri Anma ve Saygı Günü" adı altında tören düzenlendi.

14.07.2017 16:18

Istanbul Anadolu Adalet Sarayı'nda 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde, "15 Temmuz Şehitleri Anma ve Saygı Günü" adı altında tören düzenlendi.

Başsavcı İsmail Uçar yaptığı konuşmada Türk yargısının demokrasiden yana tavır alarak darbenin ilk dakikalarından itibaren teröristlerin yakalanmasına yönelik kararlar aldıklarını hatırlatarak, "Bundan sonra bizlere düşen bu hain darbe girişimini asla unutmamak ve unutturmamaktır" dedi.

İstanbul Anadolu Adalet Sarayı E Blok zemin katta yapılan "15 Temmuz Şehitleri Anma ve Saygı Günü" adı altında düzenlenen törene, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı Başsavcısı İsmail Uçar, başsavcıvekilleri, hakimler, savcılar ile adliye çalışanları katıldı. İstanbul Anadolu Adalet Sarayı bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) Başkanı Hayri Kaynar, (BAM) Başsavcısı Hadi Salihoğlu, BAM hakimleri ve savcıları da törende hazır bulundu.Tören, şehitler adına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Burada bir konuşma yapan Başsavcı İsmail Uçar, darbe girişiminin bundan tam 1 yıl önce 21.00 sıralarında başladığını hatırlatarak, "FETÖ terör örgütünün yapmaya çalıştığı darbenin başarısızlığa uğramasının 1. yıldönümü tüm yurtta kapsamlı etkinlikler düzenlenecektir. 11-16 Temmuz haftasında Cumhurbaşkanlığımızın da katkılarıyla bütün resmi kurum ve kuruluşlar, ayrıca sivil toplum kuruluşları da bu günün unutulmaması için bu etkinliklere katkıda bulunacaklardır" dedi.

15 Temmuz demokrasi zaferi ve şehitleri anmak için toplandıklarını hatırlatan Başsavcı Uçar, o gece yaşananları kısaca özetledikten sonra, "Saat 00.37 sıralarında Cumurbaşkanımızın özel bir haber kanalına bağlanmak suretiyle darbe girişimini silahlı kuvvetler içindeki küçük bir azınlığın kalkışması olarak nitelendirmesi ve halkı sokağa davet etmesinin akabinde vatandaşlarımızın akın akın sokağa çıkmaya başladıkları, minarelerden selaların okunduğu ve yeniden dirilen Çanakkale ruhuyla aynı gecenin sabahında darbenin bastırıldığını" belirtti.

'TÜRK YARGISININ DEMOKRASİDEN YANA ALMIŞ OLDUĞU TAVIR NETİCESİNDE...'

O gece Türk yargısının demokrasiden yana tavır sergilediğini söyleyen Başsavcı Uçar, "Türk yargısının demokrasiden yana almış olduğu tavır neticesinde, darbenin ilk dakikasından itibaren teröristlerin yakalanmalarına yönelik karar vermeleri de bir kırılma noktası oluşturmuş ve sabaha karşı darbede görev alan teröristler bir bir gözaltına alınmaya başlanmıştır. Milletimiz yüzyıllar öncesinde Söğüt'te, İstanbul'da, İstiklal savaşımızda olduğu gibi çoluk - çocuk, kadın-erkek, yaşlı-genç demeden, cesaretleri ve dirayetleri ile kararlı ve dik duruşları sayesinde tarih kitaplarında 15 Temmuz destanı olarak geçecek bir direnişi sergilemiştir. Bundan sonra bizlere düşen bu hain darbe girişimini asla unutmamak ve unutturmamaktır. Şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerini daima muhafaza edecektir. Bu vesile ile 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyoruz" dedi.

15 TEMMUZ GAZİSİ'NDE BAŞSAVCI UÇAR'A ÇİÇEK

Konuşmanın ardından adliyede çalışan şehit ve gazi yakınları adına Hakan Doğru, Başsavcı İsmail Uçar'a çiçek takdim etti. Başsavcı İsmail Uçar, BAM Başkanı Hayri Kaynar ve BAM Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ile törene katılanlar adliye bünyesinde yapılan "15 Temmuz Şehitleri" konulu fotoğraf sergisini gezdiler.

Istanbul Anadolu Adalet Sarayı\'nda 15 Temmuz Anıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Istanbul Anadolu Adalet Sarayı'nda 15 Temmuz Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement