İstanbul Arel Üniversitesi Öğrencileri "Bizde Varız" Dedi - Son Dakika
Güncel

İstanbul Arel Üniversitesi Öğrencileri "Bizde Varız" Dedi

İstanbul Arel Üniversitesi Öğrencileri "Bizde Varız" Dedi

İstanbul Arel Üniversitesi öğrencileri kadına yönelik şiddette karşı "Bizde Varız" dedi.

27.11.2013 12:20  Güncelleme: 15:20

Kadına şiddet ve kötü muameleye yönelik olarak İstanbul Arel Üniversitesi Sosyoloji Kulübü öğrencileri "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde toplumsal duyarlılığın artmasını amaçlayarak Tepekent Yerleşkesi'nde Mor Çatı ve İstanbul Feminist Kolektif üyelerini ağırladı.
Kadınlara yönelik erkek şiddeti "özel yaşamda kadınlara fiziksel, cinsel veya psikolojik taciz şeklinde; tehdit ve zorlama yöntemiyle, ekonomik gereksinimlerden yoksun bırakma" şeklinde de olabiliyor. Bu şiddet, erkekler ve kadınlar arasındaki eşit olmayan güç ilişkisininde kötüye kullanımıdır.

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı üyelerinde Nacide Berber "Kadına yönelik şiddet olgusunun hem kadını hem de tüm toplumu saran sosyoekonomik koşullar, politik gelişmeler ve kültürel etkenlerle birlikte değerlendirilmesi gerekliliğini dünyanın gündemine taşımak ve duyarlılığı arttırmak gibi bir işlevi yüklenmektedir." diye belirtti.

25 Kasım "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Uluslararası Dayanışma Günü" dolayısıyla tüm dünyada olduğu gibi İstanbul Arel Üniversitesi'nde de erkek terörüne karşı büyük bir kadın-erkek dayanışması örneği sergilendi. Seminerde kadına yönelik şiddetin toplumsal bir sorun olduğuna dikkat çeken Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı üyesi Nacide Berber ve İstanbul Feminist Kolektifi üyelerinde Sevgi ADAK; kadın dayanışmasının tamamen psikolojik ve sosyal destek verdiğini, devletten kadını güçlendiren mekanizma ve yasalar çıkartmasını öngördüklerini dile getirdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İstanbul Arel Üniversitesi Öğrencileri 'Bizde Varız' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement