İstanbul'da Kaybolan 6 Çocuk Sakarya'da Bulundu - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Kaybolan 6 Çocuk Sakarya'da Bulundu

İstanbul Sancaktepe'de evlerinden birlikte ayrılan ve 24 saattir haber alınamayan 6 çocuk Sakarya'nın Karasu ilçesinde bulundu.

11.06.2016 18:58  Güncelleme: 00:44

İstanbul Sancaktepe'de arkadaş olan 6 çocuktan dün öğle saatlerinden bu yana haber alınamıyordu. Ortaokul 8. sınıf öğrencisi oldukları öğrenilen S. Y., B. K., A. K., M. Ç. A. K. Ve B.İ Y. isimli çocuklar için arama çalışmaları tüm hızıyla devam ederken sevindiren haber Sakarya'dan geldi. 6 çocuk Sakarya'nın Karasu ilçesinde bulundu.

AİLE YAKINI BULDU

Sancaktepe'de dünden beri kayıp olan 13-14 yaşlarındaki 3'ü kız 6 çocuk bulundu. Sakarya Karasu'da çocukların birisinin aile yakını çocukları buldu.

SAHİLDE ÇADIR KURMUŞLAR

Sahil'de çadır kuran çocukları gören aile yakını durumu İstanbul'da bekleyen yakınlarına haber verdi. Endişeli bekleyiş sırasında telefonla haber alan aileler bu sefer sevinç gözyaşlarına boğuldu. Karasu'daki aile yakını kaçma ihtimallerine karşı uzaktan çocukları takibe alıp polise haber verdi. Çocukların babaları Sakarya'ya çocuklarını teslim almaya gitti.

ÖNCE EMNİYETTE İFADELERİ ALINDI

İstanbul Sancaktepe'de önceki gün öğle saatlerinden sonra haber alınamayan ve Sakarya'nın Karasu ilçesi sahilinde bulunan üçü kız 6 çocuk sağlık kontrolünden geçirildi.

Sancaktepe'de önceki gün bir parkta buluştuğu tespit edilen ve öğle saatlerinden itibaren haber alınamayan, ailelerinin ihbarı üzerine polis ekiplerince başlatılan aramada Sakarya'nın Karasu ilçesinde oldukları tespit edilen ortaokul öğrencisi üçü kız S.Y, B.K, A.K, M.Ç, A.K. ve B.İ.Y'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

"ZORLUK VARDI, KAÇTIK"

Karasu Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 6 çocuktan biri, gazetecilerin "Neden kaçtınız?" sorusuna "Zorluk vardı kaçtık." diye yanıt verdi.

Daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen 6 çocuktan ikisi ailelerine teslim edildi. Birinci derece yakınları yolda olan diğer çocukların ise daha sonra ailelerine teslim edileceği öğrenildi.

"TATİL YAPMAK İÇİN GİTMİŞLER"

Öğrencilerden M.Ç'nin eniştesi Hüseyin Örenci, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukların evden kaçmak değil, arkadaşlarıyla tatil yapmak amacıyla çıkmalarının söz konusu olduğunu söyledi.

Kaybolduklarında çocuklarla görüşme imkanlarının olmadığını, telefonlarının kapalı olduğunu aktaran Örenci, "Yalnız evden çıkarlarken üzerlerine elbise, giysi falan almışlar. Okul çantalarına koyup daha sonra ortadan kaybolmuşlar." diye konuştu.

ÇOCUKLARINI TESLİM ALDILAR

İstanbul'dan Karasu'ya gelen aileler polis merkezindeki çocuklarını teslim aldı. Aileler, gazetecilere ve polislere çocuklarının bulunmasındaki gayretleri nedeniyle teşekkür ederek, "6 okul arkadaşı buraya tatil amaçlı gelmişler. Hatadır, olmuş. Ama bir sıkıntımız yok. Çocuklarımızı sağsalim aldık" dedi.

Çocukların Harem'deki otogardan bilet aldıklarını söyleyen aileler, " Sultanbeyli'de yaşları küçük olduğu için bilet vermemişler, Harem'e geçip bilet alıp Karasu'ya geçmişler. Çadır kurmuşlar, eğleniyorlarmış. Yaptıkları hatanın farkındalar. Hiçbirinin aileleri ile sorunları yok, baskıya maruz kalmaları yok" diye konuştu.

ÇOCUKLARA 24 SAAT ULAŞILAMAMIŞTI

Sancaktepe'de bir parkta buluşan ortaokul öğrencisi S.Y, B.K, A.K, M.Ç, A.K. ve B.İ.Y'den haber alamayan aileleri durumu polise bildirmiş, çocuklar için arama başlatılmıştı.

Kamera kayıtlarından çocukların Sultanbeyli'de otobüse binerek Sakarya'nın Karasu ilçesine geldiğini tespit eden İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, durumu ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerine bildirmiş, diğer ihbarları da değerlendiren polis ekipleri, 6 çocuğu Karasu sahilinde bulmuştu.

İstanbul\'da Kaybolan 6 Çocuk Sakarya\'da Bulundu

Son Dakika Güncel İstanbul'da Kaybolan 6 Çocuk Sakarya'da Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • Ekrem: Hep bu sörvayvır mı nedir ondan etkilenmiş bu çocuklar. Dayağı hak etmişler 42 0 Yanıtla
  • Cann: Ergenler biraz heyecan aramış. 30 1 Yanıtla
  • Cap: Orantili tepki gostermezsen eger daha farkli olur. Konusmak en mantiklisi.dayak nedir. Bos bos konusanlar. 14 2 Yanıtla
  • Levent Aytekin : Ben kaybolmak istemiyorum ama babam sürekli beni kaybetmek için ormana bırakıyor. 14 2 Yanıtla
  • lütfü: Ban olsam uçan tekme atardım 13 3 Yanıtla
  • Sivaslı: Konuyu devlet meselesi yapan ankotlar nerde size insan diyne 10 3 Yanıtla
  • Abuzer kömürcü: Nasıl gittiniz la oraya :) 12 0 Yanıtla
  • Şahin46: Ölü mü sağ mı neden belirtmiyorsunuz anlamıyorum 5 6 Yanıtla
    nu da: sevindiren haber deyince ne anlıyorsun 27 0 Zaza23: Yapabilirsin biraz beynini kullan sadece 1 1
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement