İstanbul Mali Suçlarla Mücadele ekipleri ihbar üzerine bir eve düzenledikleri operasyonda 50, 100, 200 TL ve 100'er ABD Dolar'lar oluşan toplam 3 bin 760 adet sahte banknot ele geçirdi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelen bir ihbarda Esenler'de bir adreste piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış sahte banknotların bulunduğu belirtildi. Bunun üzerine çalışma yapan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 14 Şubat'ta S.E'ye ait eve operasyon düzenledi. Yapılan aramalarda tekerlekli bir valiz içerisindeki sahte banknotlar ele geçirildi. Yapılan incelemede 201 bin TL değerinde, bin 800 adet sahte 50 TL'lik, 810 adet sahte 100 TL'lik, 150 adet sahte 200 TL'lik sahte banknot ile 100'er dolarlık bin adet sahte ABD doları banknotu ele geçirildi. Ayrıca sahte para basımında kullanıldığı düşünülen bir tarayıcıya da el konuldu.
Ele geçirilen sahte Türk Lira'larındaki en belirgin farkın, kullanılan kağıt ve rakamların üzerine bindirilmiş hologram olduğu belirtildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen S.E., tutuklanarak cezaevine gönderildi.
EE(HE) - İstanbul/ Fatih
Son Dakika › Güncel › İstanbul'da Sahte Para Operasyonu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.