İşten Çıkarılan İşçiler, Başka Taşeron Firmada Çalışmayı Kabul Etmedi - Son Dakika
Güncel

İşten Çıkarılan İşçiler, Başka Taşeron Firmada Çalışmayı Kabul Etmedi

İşten Çıkarılan İşçiler, Başka Taşeron Firmada Çalışmayı Kabul Etmedi

Avcılar Belediyesi'nde çalıştıkları taşeron firmadan 60 gün önce çıkarılmaları üzerine eylem yapan 32 temizlik işçisi için 'Başka firmada iş' formülü bulundu.

02.07.2016 10:34

Avcılar Belediyesi'nde çalıştıkları taşeron firmadan 60 gün önce çıkarılmaları üzerine eylem yapan 32 temizlik işçisi için 'Başka firmada iş' formülü bulundu. Belediye İş Sendikası'na iletilen bu formül, işçiler tarafından kabul edilmedi.

Avcılar Belediyesi'ne temizlik hizmeti veren taşeron firma tarafından 2 ay önce işten çıkarılan Belediye İş Sendikası'na üye 32 işçi yeniden işe alınmalarını isteyerek kurum binasının önündeki alanda çadır kurarak eyleme başladı. Çeşitli parti, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği işçilere destek için ilçede 3 gün çöplerin toplanmaması üzerine firma, eyleme katılan 175 işçi için noter, Avcılar Kaymakamlığı ve Emniyet Müdürlüğü nezdinde tutanak tuttu. Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, firma ile görüşerek haklarında tutanak tutulan eyleme destek veren bu işçilerin de işten çıkarılmasına ilişkin işlemleri durdurduğunu açıkladı. Çeşitli yürüyüş ve eylemlerle seslerini duyurmak isteyen işçiler ile ilgili açıklama yapan Avcılar Belediyesi, alt işveren konumundaki taşeron şirketlere işçi alma, işten çıkarma veya çalışanların sendikalaşma hakkını kullanması konusunda herhangi bir yaptırım uygulanamayacağını bildirirken, hakların hukuki yollarla aranması için gereken desteğin verilebileceğini bildirdi.

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, düzenlediği basın toplantısında ilçede daha önce 250 olan temizlik işçisi sayısının 650'ye çıkarıldığını, çalışanlara bin 300 TL tutarındaki asgari ücretin üzerinde bin 500 TL'den daha fazla ödeme yapıldığını buna rağmen CHP'li belediyelerin önünde eylem yapılmasının ironik bir durum olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, şöyle devam etti:

"Eylemci işçilerin şantiye basıp Avcılar'ın çöplerini 3 gün toplanmasına engelledikleri halde işçilerimize tolerans gösterilmiş, işçilerin bu süreçte işledikleri suçun karlığını görmemelerinin önüne geçilmiştir. Hiçbir yasal zorunluluk bulunmamasına ve bize karşı tüm yapılanlara rağmen taşeron firma tarafından çıkarılan işçilere aileleri mağdur olmamaları için eski firmaları kabul etmediği için kuruma hizmet veren başka bir firmada iş bulduk. Başvurmaları halinde bayramdan hemen sonra işe başlatılabilecekler. Yanlış yönlendirmeyle haksız bir eyleme girişen işçilerimiz umarız bundan sonra sıkıntı yaşamaz ve yaşatmazlar. Bu konuda sendika genel başkanına da bilgi verildi."

Avcılar Belediye Başkanı'nın bu önerisi Belediye İş Sendikası 2 No'lu Şube'ye iletildi. Sendika yetkilileri de bu öneriyi işçilere iletti. Ancak, işçilerin "Başka firmada çalışmayı kabul etmeyiz" diyerek bunu kabul etmediği belirtildi.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşten Çıkarılan İşçiler, Başka Taşeron Firmada Çalışmayı Kabul Etmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement