AK Parti Kırşehir İl Başkanı Mustafa Kendirli, yazdığı milli marşı parayla satmayı kendine ihanet kabul eden Mehmet Akif Ersoy'un millete hizmetin en güzel örneği olduğunu belirtti.
Kendirli, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, İstiklal Marşı'nın, Türk milletinin birlik, beraberlik ve inancından aldığı güçle milletin duygu ve düşüncesine tercüman olan bir sanat eseri olduğunu ifade etti.
İstiklal Marşı'nın, vatan, millet, bayrak ve kutsal değerler uğruna en zor zamanlarında bile üstesinden gelinemeyecek hiçbir şeyin olmadığını gösterdiğini vurgulayan Kendirli, şunları kaydetti:
"Mehmet Akif de İstiklal Marşı dizelerinde bunu en güçlü bir şekilde ifade etmiştir. Yazdığı milli marşı parayla satmayı kendine bir ihanet kabul eden Mehmet Akif, bugün bizler için de millete hizmetin en güzel örneğidir. İstiklal Savaşına eşsiz bir destek veren Mehmet Akif, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' derken milletimizin içinde bulunduğu durumu ve verilen mücadelenin büyüklüğünü en veciz şekilde ifade etmiştir. Millet olarak Mehmet Akif'i ve İstiklal Marşımızı o dönemin zor koşullarını düşünerek daha iyi anlamalıyız. Aziz milletimiz, sahip olduğu milli birlik, beraberlik ve kardeşlik idealini en güzel şekilde ifade eden İstiklal Marşımızı ilelebet muhafaza edecektir."
Son Dakika › Güncel › İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?