İsviçre Merkez Bankası Başkanı Philippe Hildebrand görevinden istifa etti. Geçen hafta görevini bırakmayacağını açıklamasına karşın, bugün öğlen banka tarafından yapılan açıklamayla görevinden ayrıldığı açıklandı. Hildebrand akşam üzeri yaptığı basın toplantısı ile kararı duyurdu.
Yaptığı basın toplantısında İsviçre merkez bankasında 2003 yılında çalışmaya başladığını hatırlatan, Hildebrand bankanın adını korumak ve söylentilerden uzak tutmak için istifa ettiğini açıkladı. Çok üzüntülü olduğunu söyleyen Hildebrand, 'bıraktığım koltuk benim için onurlu bir görevdi' dedi.
Eşinin kendisinden habersiz 15 Ağustosta yaptığı döviz alımından dolayı üzüntülü olduğunu bildiren Hildebrand,? Daha önce de söylediğim gibi döviz alımından geç haberdar oldum. Belki haberdar olduğumda bunu önlemem gerekirdi.Bu konudaki pişmanlığımı daha önce sizinle paylaşmış, özür dilemiştim. Zaten müşteri temsilcimizle yaptığımız yazışmalar basında yayınladı.? dedi.
HİLDEBRAND'I İHBAR EDEN BANKA ÇALIŞANI İNTİHARA TEŞEBBÜS ETTİ
Geçtiğimiz hafta patlak veren İsviçre Merkez Bankası başkanı ve eşinin döviz kuru düşük seviyede iken dolar alıp kar elde etmesi olayında yeni gelişmeler yaşandı.
Hildebrand'ı ihbar eden 39 yaşındaki Bank Sarasin IT eski çalışanının İsviçre Halk Partisinin (SVP) Thurgau kantonunda üye olarak faaliyet gösterdiği ortaya çıktı. Bu gelişmenin ardından, adı açıklanmayan ihbarcı eski bankacı intihara teşebbüs ettiği, Thurgau kantonundaki Münsterlingen kanton hastanesine kaldırıldığı bildirildi.
Eski IT görevlisinin yakın çevresindekiler, işini kaybeden banka çalışanının, olay ortaya çıktıktan sonra partisi SVP'den gerekli desteği görmediğini söylediler.
39 yaşındaki ihbarcı Sonntag Zeitung'a yaptığı açıklamada, 'Bank Sarasin'in Zürih şubesinde, Kashya Hildebrand'ın döviz alımını yaptığı gün 15 Ağustosta, konu çok popüler oldu. Bu işlemi en az 15 kişi gördü. Olay çok konuşuldu. Ben de mobil telefonumla işlemi bilgisayar ekranından fotoğrafladım. Amacım Hildebrand'ı görevinden etmekti.' dedi.
İDDİAYI SVP ÇEVRELERİ ORTAYA ATTI
Philipp Hildebrand, geçtiğimiz günlerde ortaya atılan iddiaya göre,eşi Kashya ile beraber 504 bin İsviçre Frangını İsviçre Merkez Bankasının kur müdahalesinden üç hafta önce15 Ağustosta, düşük kurdan ABD dolarına çevirmiş ve 83 bin İsviçre Frangı kar etmişlerdi.
İddia İsviçre Halk Partisi (SVP) milletvekili ve teorisyeni Christoph Blocher tarafından ortaya atılmış ve SVP yanlısı haftalık dergi Weltwoche'nin son sayısına konu olmuştu.
Son Dakika › Güncel › İsviçre Merkez Bankası Başkanı Philipp Hildebrand İstifa Etti - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?